SLAGALICA STRAVE

Liječnik: Radim već 30 godina, ali baš nikad nisam vidio takvo zvjerstvo nad djecom

Porota je ostala zgrožena nad eksplicitnim fotografijama ozljeda koje su im predočene na suđenju

Britanski par osuđen je na dvogodišnju zatvorsku kaznu nakon što su proglašeni krivima za brutalno fizičko zlostavljanje dvoje dječaka starih 2 i 4 godine, piše Daily Mail.

Kristina Davies (20) i Ricky Winter (23) prethodno su proglašeni nevinima za osam slučajeva zanemarivanja djece, no ovoga puta nisu izmakli zakonu.

Stravične ozljede nanešene dvojici dječaka, čiji se identitet drži u tajnosti, uključuju i ugrize za genitalije. Liječnik koji ih je primio na obradu izjavio da se nikada u svojoj 30-godišnjoj karijeri nije susreo s takvim oblikom zvjerstva.

Tortura je započela početkom ljeta 2009. godine kad su dječaci u periodu od 10-ak dana boravili u kući s Kristinom i Rickyjem u Kentu. Kako je pokazala istraga, par je tjerao djecu da stoje u kutu s rukama na glavi po nekoliko sati dok su ih istovremeno vrijeđali.

Dječaci su trpili slomljene kosti, modrice i ugrize po cijelom tijelu. Razlozi boravka u kući, kao i njihova veza sa zlostavljačima, također se drže skriveni od javnosti zbog pravnih razloga. Prema izvješćima, porota je ostala zgrožena nad eksplicitnim fotografijama ozljeda koje su im predočene na suđenju. Par je tvrdio da su nedužni, te da su ozljede dječaci zadobili u međusobnoj tučnjavi.

"Ozljede koje ste nanijeli nedužnoj djeci stravične su i mučne. Provodili ste sistematsko i proračunato zlostavljanje", rekao je sudac optuženima prije nego li ih je poslao na služenje dvogodišnje kazne. Djevojku u ustanovu za mlade prijestupnike, a njezina dečka u zatvor.

Prilikom skupljanja dokaznog materijala, istražitelji su uzimali čak i zubne otiske te ih uspoređivali s ugrizima na genitalijama maloljetnih žrtava.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 14:50