TRAGEDIJA

LIMUZINA SMRTI Četiri sestre i njihovi muževi krenuli su proslaviti rođendan. Dvadeset minuta kasnije svi su poginuli u stravičnoj nesreći

 Facebook

Četiri sestre u dobi od 30 do 35 godina i njihovi supruzi su među 20 poginulih osoba u tragičnoj prometnoj nesreći, kada je limuzina u kojoj su se vozili na proslavu 30. rođendana, izgubila kontrolu prilikom ulaska u raskrižje, zgazila dva pješaka i zabila se u jarak.

Sestre Abigail Jackson (kojoj je bio rođendan), Mary Dyson, Allison King i Amy Steenburg, te njihovi supruzi Adam Jackson, Robert Dyson i Axel Steenburg, poginule su u subotu oko 14 sati u američkoj državi New York. Pored njih su stradali vozač limuzine Scott Lisinicchia, netom vjenčani Erin i Shane McGowan, te Erinin rođak Patrick Cushing i Rich Steenburg, Axelov brat.

Radi se o najsmrtonosnijoj prometnoj nesreći u SAD-u još od zrakoplovne nesreće 2009., kada je poginulo 50 ljudi.

Članovi obitelji stradalih kazali su za Washington Post da slavljenicima limuzina nije bila uopće u planu kao prijevozno sredstvo do Cooperstowna, na proslavu rođendana koja je trebala biti iznenađenje za Abigail Jackson. Umjesto limuzine, iznajmili su 'neku vrstu autobusa', ali se taj pokvario pa je rent-a-car tvrtka u zamjenu poslala produljenu limuzinu.

Kad je automobil pristigao, Erin McGowan je mobitelom poslala poruku sestri da je vozilo u "groznom stanju". Dvadeset minuta nakon poruke, svi su putnici bili mrtvi.

Istraga uzroka nereće je u tijeku.

"Cijeli život je bio pred njima", kazala je za New York Post Barbara Douglas, teta tragično stradalih sestara.

Erinin ujak Anthony Vertucci podijelio je fotografije s vjenčanja njegove kćeri, te napisao: "Moje srce je stalo. Neizreciva tragedija koju ne mogu pojmiti i nikad se s time neću pomiriti".

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. travanj 2024 13:40