LAJK NA FACEBOOKU ZAPOČEO SVAĐU

MACRON UZVRATIO BOLSONARU ZBOG UVREDA NA RAČUN SUPRUGE BRIGITTE Brazilac lajkao uvredljiv komentar pa dolio ulje na vatru, Macron: 'To je tužno...'

Francuski predsjednik Macron sa suprugom Brigitte
 REUTERS

Brazilke se sigurno srame predsjednika Jaira Bolsonara, rekao je u ponedjeljak francuski predsjednik Emmanuel Macron uzvrativši brazilskom čelniku koji je na Facebooku uvrijedio Macronovu suprugu Brigitte.

"Bolsonaro je izrazio krajnje nepoštivanje prema mojoj supruzi", rekao je Macron na summitu G7 u Biarritzu. "Što da vam kažem? Tužno je, prije svega tužno za njega i za sve Brazilce. Brazilke se sigurno srame svoga predsjednika", dodao je.

Macron se nada da će ta zemlja vrlo brzo "imati predsjednika čije će ponašanje biti na visini". "Mislim da su Brazilci veliki narod i da se srame takvog ponašanja", rekao je.

Bolsonaro je u nedjelju na Facebooku "lajkao" uvredljiv komentar o Brigitte Macron (66), a jedan njegov ministar je francuskog predsjednika nazvao "oportunističkim kretenom".

Ti neviđeni napadi prate snažnu eskalaciju napetosti između Brazilije i Pariza, izazvane posljednjih dana pritiskom Francuske, gdje je održan summit G7, na Bolsonara da poduzme nešto konkretno protiv dramatičnih požara u Amazoniji.

Bolsonaro je reagirao na post jednog korisnika Facebooka koji se rugao na račun fizičkog izgleda francuske prve dame, koja je loše ispala na jednoj fotografiji i usporedio je s Bolsonarovom suprugom Michelle (37) koja je blistala na dan inauguracije brazilskog predsjednika.

"Sada vam je jasno zašto Macron progoni Bolsonara?" napisao je uz fotografije. "To je Macronova čista ljubomora", napisao je korisnik Facebooka Rodrigo Andreaca. "Ne ponižavaj tipa" (umirem od smijeha), odgovorio je Bolsonaro (64).

Uoči summita, Macron (41) optužio je Bolsonara da mu je "lagao" u vezi svojih ekoloških obveza i najavio da će se Francuska usprotiviti spornom sporazumu o slobodnoj trgovini između EU-a i Mercosura, skupine južnoameričkih zemalja, među kojima je i Brazil.

Nekoliko tjedna ranije, Bolsonaro je u posljednji trenutak otkazao susret s francuskim ministrom vanjskih poslova Jean-Yves Le Drianom jer je morao ići frizeru.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
01. listopad 2023 20:33