KAD NOVAC PADNE S NEBA

Mađarska braća beskućnici naslijedili 32 milijarde kuna

Zslot i Geza Peladi žive u Budimpešti u jednoj pećini, a preživljavaju prodajući smeće. Bogata im je baka ostavila svoje veliko bogatstvo

Dvojica braće koji su toliko siromašni da doslovno žive u pećini postali su vjerojatno najsretnije osobe na svijetu. Naime, primili su vijest da im je baka ostavila u nasljedstvo čak četiri milijarde funti!

Bogatstvo o kojem sanjaju i oni bogatiji, mađarska će braća Zslot i Geza Peladi podijeliti sa sestrom koja ima nešto sretniji život u Americi.

'Pećinska' su braća, nakon dugogodišnjeg života prodavanja otpada na ulici kako bi preživjeli, novac dobili od bake za koju su znali raspolaže s velikim bogatstvom, no nikada nisu ni sanjali da bi to mogli imati.

Dobru su vijest primili od volontera koji se bave beskućnicima, a njih su pak obavijestili bakini odvjetnici nakon njene smrti u Baden-Wurttenbergu u Njemačkoj.

- Znali smo da nam majka dolazi iz bogate obitelji, no, koliko je god voljeli, bila je teška osoba. Prekinula je sve veze s njima prije mnogo godina, a nakon toga je i nas napustila. Izgubili smo kontakt s njom i ocem i posljednja vijest koju smo čuli o njoj je da je preminula - objasnio je 43-godišnji Geza.

Prema njemačkom zakon direktni potomci preminule osobe automatski imaju pravo na dio nasljedstva.

- Ako je ovo zaista istina, jer mi je još uvijek teško za povjerovati, nadoknadit ćemo sve vrijeme koje smo proveli skupljajući smeće. Jedan drugome bili smo sve. Niti jedna žena, naravno, nije htjela s nama živjeti u pećini - rekao je Geza.

Dodaje kako će im novac omogućiti da konačno nađu partnericu te imaju normalan život.

- Uopće nisam siguran da je baka znala za nas. Sumnjam da joj je majka rekla za unuke. Koliko znam, odvjetnici su do nas došli pregledavajući rodoslovno stablo - priča svoju nevjerojatnu priču Geza.

Volonter Gyula Balazs Csaszar, koji radi u jednoj budimpeštanskoj humanitarnoj udruzi ističe kako nije mogao vjerovati kada su ga kontaktirali odvjetnici.

- Nazvali su i pitali znamo li gdje su braća te dodali da 'imaju' veliku količinu novca koja će Zslotu i Gezi pomoći u životu - izjavio je Csaszar.

Ime i prezime bake nisu objavljeni kako bi se spriječilo prevarante da pokušaju dobiti novac za sebe.

- Znamo s kime moramo razgovarati i uvjereni smo kako je riječ o braći Peladi za koju je potvrđeno da su u rodnom srodstvu s našom preminulom klijenticom. Više od toga javnost ne treba znati - zaključio je glasnogovornik odvjetničke kompanije koja će braći omogućiti ne samo normalan već božanstven život.

Sve što braća Peladi sada trebaju učiniti jest nabaviti smrtni list svoje majke kako bi još jednom dokazali rodno srodstvo te otputovati u Njemačku po nasljedstvo.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 23:18