FRIEDERIKE HARA EUROPOM

MAJKA I DIJETE U NIZOZEMSKOJ ZA DLAKU IZBJEGLI PAD DRVETA Nije bilo dovoljno što im je snažna oluja pokvarila šetnju, mogli su ozbiljno nastradati

 
 severe-weather.EU / TWITTER

Na društvenim se mrežama pojavila snimka na kojoj se može vidjeti kako majka i njezino dijete u nizozemskom gradu Horstu za dlaku izbjegavaju pad drveta koji je uzrokovala oluja Friederike.

Snimka koju je objavio korisnik Twittera severe-weather.EU prikazuje gospođu koja po jednom od trgova grada Horsta gura kolica sa svojim djetetom.

Ili kako bi se zaštitila od vjetra ili zato što je vjetar bio prejak, gospođa se tijekom šetnje s djetetom držala prvo zida, a zatim, prema svemu sudeći, izloga obližnje trgovine.

U jednom trenutku se međutim drvo koje je od nje udaljeno otprilike sedam metar počinje rušiti bez njezinog znanja. Kada se krošnja s još nekim predmetima, najednom sruši, gospođa s kolicima se skameni, naočigled neozlijeđena.

Prije završetka snimka može se vidjeti kako se gospođa kreće unatrag ne bi li, pretpostavlja se, zaobišla novonastalu prepreku.

Podsjećamo, tri osobe poginule su u četvrtak u snažnoj oluji Freiderike koja je pogodila Nizozemsku. Nizozemske vlasti zbog snažnog nevremena obustavile su sve letove iz i prema amsterdamskoj zračnoj luci Schipol te prekinule promet na većini željezničkih pravaca.

U zemlji je oglašeno ozbiljno "crveno" upozorenje na opasnost od teške vremenske nepogode.

Brzina vjetra penje se i do 140 kilometara na sat te zračna luka Schipol, jedna od najprometnijih u Europi, za sada ne može sa sigurnošću reći kada će zrakoplovi opet poletjeti.

Policija je zatvorila i središte Almere, grada od 200.000 stanovnika, istočno od Amsterdama, te preko društvenih mreža upozorila ljude da budu oprezni i ostanu u svojim domovima. Na internetskoj stranici ministarstva prometa navodi se kako su snažni udari vjetra na cestama prevrnuli 17 kamiona. Vjetar je uništavao i željezničke pruge te električne vodove.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 08:03