SASTANAK U SVETOJ NEDJELJI

MATE RIMAC 'Hyundai službeno podržava inicijativu da dovedemo automobilsku industriju u Hrvatsku. Nadam se da će ova prilika biti iskorištena'

Zagreb, 280619. Ljubljanska 7, Sveta Nedelja.
Press konferencija Andreja Plenkovica, Predsjednika Vlade Republike Hrvatske i Mate Romca
Na fotografiji: Lutz Meschke, Mate Rimac, Andrej Plenkovic, Predsjednik Vlade Republike Hrvatske i Thomas Schemera.
Foto: Goran Mehkek / CROPIX
Goran Mehkek / CROPIX

Lutz Meschke, Mate Rimac, Andrej Plenković, Thomas Schemera

 

Nakon sastanka premijera Andreja Plenkovića, ministara Zdravka Marića, Darka Horvata, Gabrijele Žalac, Marka Pavića i Blaženke Divjak, lokalnih dužnosnika, izvršnog dopredsjednika za proizvode i strategiju Hyundaija Thomas Schemera, zamjenika predsjednika izvršenog odbora Porschea Lutza Meschkea te osnivača i direktora tvrtke Rimac Automobili Mate Rimca koji se prošlog petka održao u sjedištu Rimac Automobila u Svetoj Nedjelji, Schemera je rekao da ga je ohrabrila podrška koju je Vlada Republike Hrvatske dala partnerstvu Hyundaija i Rimca.

"Dodatno ćemo ojačati naše strateško partnerstvo kako bi smo nastavili razvijati vozila na struju visokih performansi i prototipove vozila na struju koji umjesto baterija koriste elektrokemijske ćelije za sve brendove Hyundai grupe", rekao je Schemera.

"Da bi bili atraktivni proizvođačima i dobavljačima u automobilskoj industriji, Hrvatska mora razviti komparativnu prednost u odnosu na druge zemlje. (Tvrtka Rimac Automobili) želi doprinijeti privlačenju investitora u Hrvatsku i naša je uloga ukazivati na potrebe i očekivanja automobilske industrije", rekao je Rimac. "Poticajno je to što naši dioničari potiču ovu inicijativu. Činjenica da su se pridružili ovom događaju dokazuje snagu strateškog partnerstva Rimca i Hyundai grupe koje je fokusirano na suradnju pri razvoju tehnologija koje će usmjeriti novu automobilsku industriju."

Hyundai grupa objavila je u svibnju da će u tvrtku Rimac Automobili uložiti 80 milijuna eura jer žele biti vodeći u tržišnom segmentu vozila na struju visokih performansi.

Rimac je ovu objavu na Hyundaijevoj internetskoj stranici objavio na svom Facebook profilu uz riječi: "Hyundai službeno podržava inicijativu da dovedemo automobilsku industriju u Hrvatsku. Nadam se da će ova prilika biti iskorištena."

 

Više na Jutarnjem...


Izdvajamo