VELIKODUŠNI NOGOMETAŠ

MBAPPE KOMPLETNU ZARADU OD PRVENSTVA DARUJE U HUMANITARNE SVRHE Francuski reprezentativac novac daje kako bi se i djeca s invaliditetom bavila sportom

 REUTERS

Francuski reprezentativac Kylian Mbappe oduševio je nogometne znalce svojoj vještinom, no miljenik šire javnosti postao je nakon što je otkriveno što će učiniti s novcem zarađenim na ovom Svjetskom prvenstvu, piše USA Today.

Naime, strijelac četiri gola na prvenstvu, odlučio je kompletnu zaradu donirati humanitarnim organizaciji Premiers de Cordee koja omogućuju bavljenje sportom djeci invalidima ili onima na bolničkom liječenju.

Organizacija također provodi kampanje podizanja svjesnosti o raznim oblicima invaliditeta. Nakon konzultacija sa svojim pratiteljima, Mbappe je odlučio kompletnu zaradu sa Svjetskog prvenstva darovati upravo njima.

'Kylian je sjajna osoba. Kad mu to obaveze dopuste, uvijek nas rado posjeti', kaza o je ravnatelj Premiers de Cordeea, Sebastien Ruffin.

'Ima jako dobar odnos s djecom i uvijek pronađe prave riječi kako bi ih ohrabrio. Ponekad mi se čini da je njemu čak i veći gušt igrati se s djecom nego samoj djeci.'

Mbappe zarađuje oko 19.000 eura po utakmici. Nakon osvojenog prvenstva, zaradio je oko 300.000 eura i čitav iznos darovat će organizaciji koju podupire od lipnja prošle godine.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
14. travanj 2024 14:52