OSTAJU PRI SVOME

Melania Trump još nije obavila telefonski razgovor s novom prvom damom Jill Biden

Poraženi predsjednik SAD-a, po pisanju američkih medija, zasad ne kani primiti Joea Bidena u Bijeloj kući
Donald i Melania Trump 
 Brendan Smialowski/AFP

Melania Trump, prva dama Amerike, slijedi korake svojega supruga Donalda Trumpa. Naime, još uvijek nije obavila telefonski razgovor s budućom prvom damom Jill Biden, piše Daily Mail.

Obitelj Trump ne priznaje pobjedu Joea Bidena na predsjedničkim izborima održanima 3. studenoga, a predsjednik SAD-a, po pisanju američkih medija, zasad ne kani primiti Joea Bidena u Bijeloj kući.

Trump tvrdi da je došlo do izborne krađe te najavljuje tužbu Vrhovnome sudu.

Daily Mail piše da je Jill Biden već osmislila raspored svojih budućih aktivnosti.

"Jill se usredotočila na formiranje svojeg tima i plana ostvarenja prioriteta koji se temelje na obrazovanju, obiteljima vojnika i veterana, kao i na borbi protiv raka", rekao je glasnogovornik Jill Biden, Michael La Rosa. Kaže i da buduća prva dama želi i dalje nastaviti raditi kao nastavnica.

Puno je pitanja o tranzicijskom procesu na koja još treba odgovoriti, uključujući i ono hoće li Trumpovi ugostiti bračni par Biden, s obzirom na to da tradicija nalaže da par koji odlazi ugosti svoje nasljednike u Bijeloj kući.

Istočno krilo nije reagiralo na molbu portala Dailymail.com da komentira događaje.

Bračni par Obama je prije četiri godine priredio toplu dobrodošlicu Trumpovima unatoč omalovažavajućim komentarima Donalda Trumpa o Baracku Obami, među kojima je bilo i pitanje je li rođen u Sjedinjenim Državama.

Barack i Michelle Obama ugostili su Donalda i Melaniju Trump 10. studenoga 2016., samo dva dana nakon što je Trump pobijedio na izborima.

Dok su muškarci razgovarali u Zapadnom krilu Bijele kuće, supruge su u rezidenciji pile čaj i razgovarale. Michelle je Melaniju provela kroz prostorije privatnog dijela "prve obitelji" te joj pokazala Trumanov balkon.

U intervjuu iz 2018. godine, Michelle Obama je ispripovijedala kako je Melaniji rekla da je nazove bilo kad, spomenuvši da je na isti način svojedobno reagirala njezina prethodnica Laura Bush te da joj je na toj ponudi bila vrlo zahvalna.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. rujan 2023 05:43