UBOJSTVO U KANADI

MISTERIOZNA SMRT MLADOG PARA KOJI SE UPOZNAO NA LJETOVANJU U HRVATSKOJ Proputovali pola svijeta, a onda ih je netko likvidirao i ostavio pored ceste

 
 Facebook

Kanadski istražitelji zatražili su pomoć javnosti u pronalasku bilo kakve informacije koja bi rasvijetlila smrt mladoga para koji je putovao kroz Britansku Kolumbiju, pokrajinu poznatu po atraktivnim planinskim masivima smještenu na zapadu Kanade.

Chynna Noelle Deese (24) iz Sjeverne Karoline i njezin dečko Lucas Robertson Fowler (23) iz Australije pronađeni su mrtvi u ponedjeljak ujutro uz autocestu 97, u blizini njihova Chevrolet kombija iz 1986. godine. Još nije jasno je li par bio nečija meta ili su žrtve slučajnog čina nasilja, izvijestila je policija.

- U ranoj fazi istrage utvrđeno je da su okolnosti njihove smrti sumnjive te je pozvana u pomoć policija iz drugih okruga, rekla je glasnogovornica policije Janelle Shoihet.

Fowler i Deese su identificirani u četvrtak, tri dana nakon što su pronađena njihova tijela. Prema pisanju australskih medija, koji prenose izjavu brata Amerikanke, njihove ozljede bile su toliko strašne da je policija obitelj izvijestila da pogreb s otvorenim lijesom neće biti moguć.

Policija traži pomoć putnika koji su se kretali tom autocestom između nedjelje i ponedjeljka, a osobito ih zanimaju vozači koji imaju kameru za snimanje vožnje.

Sheila Deese, majka ubijene djevojke, izjavila je za lokalnu TV postaju da je njezina kćer s dečkom planirala proći nacionalne parkove u Kanadi, a put su trebali završiti na Aljasci, u SAD-u. Prije nego što su ubijeni, njihov se kombi pokvario, dodala je.

- Bila je sretna, bila je jako sretna i to mi pruža utjehu, rekla je majka ubijene djevojke referirajući se na njihov zadnji razgovor.

Obitelj Lucasa Fowlera je preko australske policije uputila poruku.

- Uništila nas je ova vijest. Strašno je izgubiti nekoga tko je živio život punim plućima. Bio je mlad i pun energije, uživao u životu. Okrutna je činjenica da je i njegova prekrasna djevojka izgubila život u ovom nasilnom događaju, poručili su.

Chynna i Lucas su se upoznali u Hrvatskoj 2017. u jednome hostelu i otada putuju svijetom zajedno, rekao je British Deese, brat ubijene djevojke za Charlotte Observer.

- Bili su jako zaljubljeni, Upoznali su se na putovanju i nastavili su zajedno putovati, voljeli su to.

Mladi Australac nedavno je počeo raditi na jednoj farmi u Britanskoj Kolumbiji, a Deese je planirala ondje provesti nekoliko tjedana.

Kanadska policija tvrdi da ovaj slučaj dvostrukog ubojstva nije povezan s nijednim drugim slučajem niti da postoji povećani rizik za sigurnost građana.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 13:41