TUGA ZBOG SABINE

Mlada učiteljica brutalno ubijena dok je išla na spoj, građani bijesni: ‘Ne osjećamo se sigurno‘

Policija je objavila fotografije drugog muškarca s nadzornih snimki kojega žele privesti na obavijesni razgovor zbog ubojstva
Objavljene snimke nadzornih kamera
 AFP, Met Police

Učiteljica Sabina Nessa (28) ubijena je dok je hodala od svojeg stana do obližnjeg puba u Londonu gdje se trebala sastati s prijateljem. Nepoznati počinitelj ju je udario u glavu, prebacio preko ramena i odbacio u park. Njezino tijelo pronađeno u blizini društvenog centra u ulici Kidbrooke Park Road, 24 sata kasnije. Bilo je prekriveno lišćem.

Zbog sumnje da je ubio Sabinu uhićen je 38-godišnjak, koji je trenutačno u policiji na saslušanju. Ranije je uhićen i 40-godišnjak, ali ga je policija pustila na slobodu.

Istražitelji vjeruju kako je Nessa napustila svoj stan u Astell Roadu u Greenwichu te je prošla kroz Cator Park, prema baru Depot na trgu Pegler, gdje je napadnuta.

Također, policija je objavila fotografije drugog muškarca s nadzornih snimki kojega žele privesti na obavijesni razgovor zbog moguće povezanosti s ubojstvom učiteljice. Također su objavili snimke srebrnog vozila koje je viđeno u blizini, a ima veze s ovim slučajem. Mole građane da pozorno prouče fotografije i jave policiji ako su vidjeli tog muškarca ili imaju informacije gdje bi mogao biti.

image
Sabina Nessa
AFP

Muškarac sa snimke ima smeđu kosu, napola je ćelav, noso je sive hlače, jaknu tamne boje i crne cipele, a snimljen je na Trgu Peglar.

Na nadzornim snimkama vidi se kako napadač udara Sabinu po glavi s nekim predmetom nedugo nakon što je napustila svoj stan. Potom ju je prebacio preko ramena i zaputio se prema Cator parku, izjavio je policijski izvor za Daily Telegraph.

Daily Mail piše kako se Sabina zaputila u pub na prvi dejt, a njezina cimerica izrazila je zabrinutost i tugu zbog stravičnog događaja.

- Nikada nisam mislila da bi se moglo dogoditi ovako nešto. Slala sam joj poruke, nije bilo nalik na nju da ne odgovara. Više se ne osjećam sigurno u ovom kvartu, ispričala je.

Reclaim These Streets, organizacija koja se zalaže za sigurnost žena i djevojaka, danas je organizirala bdijenje za ubijenu učiteljicu.

- Ovo je epidemija nasilja nad ženama. Dosta je s izvješćima, kakav je zapravo plan? Želimo biti sigurne i ostati žive, navodi se u njihovu priopćenju.

Trevor Layry, glavni istražitelj, ističe kako područje Kidbrookea ostaje sigurno za žene unatoč sve većem pritisku aktivistica koje pozivaju policiju da ulože više napora na zaštiti žena na ulicama Velike Britanije.

- Ulice su sigurne za žene. Želio bih uvjeriti javnost oko toga, želim uvjeriti ljude da mogu hodati okolo bez straha. Moji će se ljudi uvjeriti da to tako ostane, rekao je.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 12:05