JEZIVA SNIMKA S KRIMA

Mladića pitali boji li se Ukrajinaca, ono što je uslijedilo razbjesnilo je i Kijev: ‘Mora nestati! Dobro da je živ...‘

Snimak je podijelio Anton Geraščenko, bliski suradnik Volodimira Zelenskog i savjetnik ukrajinskog ministra unutarnjih poslova

Mladić s Krima

 /Screenshot Twitter

Na društvenim mrežama pojavio se pomalo uznemirujući video na kojem se vidi kako ruske vlasti na poluotoku Krimu treniraju ideološku strogoću među mlađom populacijom. Snimak je podijelio Anton Geraščenko, bliski suradnik Volodimira Zelenskog i savjetnik ukrajinskog ministra unutarnjih poslova.

Mladić s Krima u prolazu odgovara, izvjesno je, ruskoj novinarki koja ga pita boji li se ukrajinske protuofenzive, na što mladić odgovara: "Ne, mi smo za Ukrajinu!", a potom ubrza korak.

Nedugo poslije pojavila se i snimka na kojoj se mladić morao ispričati za takav "incident".

"Shvaćam da sam učinio glupost. Prvo, ispričao bi se svim građanima Ruske Federacije, svojoj zemlji, Rusiji i predsjedniku Ruske Federacije", u jednom je dahu izgovorio mladić. Iza njege suptilno je pozicionirana i ruska zastava i grb.

"I onda ratna zločinka Lvova-Belova (Maria Lvova-Belova, povjerenica predsjednika Rusije za prava djece, optužena od strane Međunarodnog kaznenog suda za ratne zločine u Ukrajine op.a.) tvrdi da se Rusija ne koristi djecom u političke svrhe", komentirao je bijesno Anton Geraščenko.

"Bez obzira i na ispriku, hrabar dečko!", odgovorio je jedan od njegov pratitelja. "Dobro da je uopće živ", dodao je drugi. "Rusi su uvijek bili grozni kada je riječ o slobodi govora, ali sada se pretvaraju u Sjevernu Koreju - i to je znak slabosti!"

"Morao bi se potruditi hitno nestati na par mjeseci", zabrinuo se jedan od komentatora.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 16:16