ZLOČIN POTRESAO SRBIJU

Monstrum iz miljea 'zlatne mladeži' izmasakrirao mladića kojeg nije ni poznavao: Bio sam nesretan svojim bijednim životom pa sam odlučio nekoga ubiti!

 
Neđeljko Đurović
 Screenshot/Facebook

Neđeljko Đurović (28) iz Požarevca uhićen je u ponedjeljak ujutro u Beogradu zbog ubojstva Miloša Mileusnića (24) na beogradskoj Zvezdari, piše Blic.

Đurović je priznao zločin. U prvom iskazu policiji rekao je da je dan i noć proveo na Facebooku i Twitteru, da je shvatio koliko je nesretan svojim 'bijednim životom', pa je odlučio nekoga ubiti.

Đurović ubijenog Mileusnića nije poznavao niti su imali bilo kakve veze, čak ni na društvenim mrežama. Jednostavno, on je bio prvi na kog je pomahnitali ubojica naišao kada je krenuo u svoj krvavi pohod.

Mladić je izboden u nedjelju oko šest sati ujutro u hodniku zgrade u kojoj je živio s cimerom. Đurović je Milošu zadao više ubodnih rana nožem, a ranjeni Miloš uspio je otključati vrata i ući u hodnik višekatnice u kojoj je unajmio stan.

Njegove jauke i pozive u pomoć čuli su svi susjedi, pa su Hitna pomoć i policija ubrzo stigle na mjesto napada.

U teškom je stanju prevezen u Urgentni centar gdje je ubrzo umro.

- Čuo sam neku galamu i buku, a onda i jaukanje. Miloš je napadaču govorio: 'Nemoj, brate!' Sve se brzo odigralo. Liječnici Hitne su ga zatekli u hodniku zgrade, u nesvjesnom stanju, pričaju susjedi.

Kako kažu, čuli su kako Miloš nakon svega bodri samog sebe da izdrži.

- Dok je tako krvario i čekao da doktori dođu, bodrio je sebe da izdrži još malo, da stigne do bolnice - kažu susjedi.

Uhićeni Đurović dolazi iz imućne obitelji, a već godinama živi u Beogradu gdje su mu roditelji kupili stan. Navodno ga je odala snimka nadzorne kamere na kojoj je viđen kako nakon brutalnog ubojstva nonšalantno ulazi u vozilo gradskog prijevoza i udaljava se s mjesta zločina.

Određeno mu je zadržavanje u pritvoru od 48 sati, nakon čega će, uz kaznenu prijavu, biti priveden Višem javnom tužiteljstvu.

Pred zgradom u kojoj je ubijen Miloš u ponedjeljak su stanari, ali i brojni građani koji ga uopće nisu poznavali, donosili cvijeće i palili svijeće. U stan u kojem je živio došli su i njegovi shrvani roditelji, inače ugledni liječnici iz Čačka, iz kojeg je Miloš prije nekoliko godina došao studirati pravo.

Facebook
Miloš Mileusnić

- Ne mogu vam ni opisati koliko je taj dečko volio život. Bio je u sretnoj vezi, završavao je Pravni fakultet, a prije toga je završio srednju medicinsku. Uskoro je trebao početi sa stažiranjem, imao je velike planove za budućnost - kroz plač je za Blic ispričao jedan njegov prijatelj.

- Roditelji su mu ugledni doktori u Čačku, sestra mu je završila fakultet u Beogradu. On stvarno nije bio neki problematičan dečko (...), živio je normalnim životom, nikome nije jasno kako i zašto je do ovoga došlo - kaže spomenuti prijatelj.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
30. ožujak 2024 06:43