STRAVA U KALIFORNIJI

MONSTRUOZNI RODITELJI ZATOČILI VLASTITU DJECU U KUĆI UŽASA Čak 13 braće i sestara bilo je u istoj smrdljivoj sobi, svi izgladnjeli i okovani lancima

 
 Facebook, Google Street View

Policija u američkoj saveznoj državi Kaliforniji spasila je u nedjelju iz smrdljive i prljave sobe u obiteljskoj kući u Perrisu, gradiću 113 kilometara istočno od Los Angelesa, čak trinaestero braće i sestara, koje su ondje zatočili njihovi roditelji. Kako javlja Reuters, sve su žrtve bile teško izgladnjele i vezane lancima za krevete, a njihova dob seže od samo dvije do 29 godina.

Njihov otac David Allen Turpin (57) i majka Louise Anna Turpin (49) su uhićeni i u četvrtak bi se trebali pojaviti na sudu kako bi im pročitali optužnicu koja ih u 19 točaka tereti za torturu i ugrožavanje djece. Već im je određena jamčevina u iznosu od devet milijuna dolara koje moraju uplatiti žele li se braniti sa slobode.

Kako je u ponedjeljak priopćila policija okruga Riverside, braća i sestre su pronađeni nakon što se 17-godišnja djevojka uspjela osloboditi okova i alarmirati hitne službe mobitelom koji je pronašla u kući.

Louise Ann Turpin appears in a booking photo provided by the Riverside County Sheriff's Department January 15, 2018.   Riverside County Sheriff's Department/Handout via REUTERS   ATTENTION EDITORS - THIS IMAGE WAS PROVIDED BY A THIRD PARTY.
Riverside County Sheriff's Department/Handout / REUTERS
Louise Ann Turpin

- Policijski su službenici nakon dojave pronašli 12 osoba za koje su mislili da su sve maloljetnici, ali su ostali u šoku kada su shvatili da ih je sedmero punoljetno, objavila je policija.

Svi su, naime, bili toliko izgladnjeli i mršavi da nije bilo moguće razaznati koliko bi mogli biti stari. Isto vrijedi i za 17-godišnjakinju koja je alarmirala službe, za koju su po dolasku u kuću policajci po tjelesnoj konstituciji bili uvjereni da je riječ o 10-godišnjakinji.

Nakon što su spašeni, svi su hospitalizirani, a kada ih puste o njima će skrb privremeno preuzeti socijalne službe.

David Allen Turpin appears in a booking photo provided by the Riverside County Sheriff's Department January 15, 2018.   Riverside County Sheriff's Department/Handout via REUTERS   ATTENTION EDITORS - THIS IMAGE WAS PROVIDED BY A THIRD PARTY.
Riverside County Sheriff's Department/Handout / REUTERS
David Allen Turpin

Policija nije objavila moguće motive koji su nagnali roditelje da zatoče svoje potomstvo, a nije poznato ni koliko su dugo proveli u lancima.

- Roditelji policijskim službenicima nisu dali logično objašnjenje za takvo ponašanje prema vlastitoj djeci, stoji u policijskom priopćenju.

Susjedi nisu bili pretjerano razgovorljivi o obitelji Turpin. Neki s kojima su novinari agencije Reuters stupili u kontakt kažu da je kvart u kojem žive pun novogradnji te da Turpinove nisu stigli upoznati, ali da nisu primijetili ništa neobično. Istovremeno, svi redom kažu da su zaprepašteni viješću iz svog susjedstva. Jedan od njih, koji ih je navodno znao 'iz viđenja', kaže da pojma nije imao da bračni par Turpin uopće ima djecu.

Prema informacijama lokalnih medija, Turpinovi su se u Perris doselili prije dvije godine, a David je na adresi obiteljske kuće registrirao privatnu školu koju je pohađalo šestero djece, pretpostavlja se njegove vlastite. Ni David ni njegova supruga dosad nisu bili u policijskim evidencijama.

New York Times javlja da su David, po zanimanju inženjer i Louise, po zanimanju kućanica, prije nekoliko godina proglasili osobni bankrot, a odvjetnik koji ih je u tom postupku zastupao kaže da su se činili kao pristojna obitelj. Navodi da su često oduševljeno govorili o svojoj djeci, koju doduše nikada nisu dovodili u njegov odvjetnički ured.

Na njihovoj Facebook stranici vidljiv je niz fotografija naizgled sretne obitelji. Na nekima od njih supružnici su svečano odjeveni u povodu vjenčanja, a oko njih su trojica njihovih sinova u odijelima te desetero kćeri u ružičastim opravicama. Na drugim fotografijama snimljeni su za posjeta Disneylandu.

Facebook

Google Street View
kuća obitelji Turpin

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
14. travanj 2024 08:12