ODLUKA MOSKVE

'MORAMO POŠTIVATI MORAL I DOMOLJUBLJE!' Ruske vlasti ponovno odbile zahtjev za održavanje gay parade

MOSKVA - Moskovske gradske vlasti u srijedu su ponovo odbile zahtjev homoseksualnih aktivista za održavanje gay pridea u ruskoj prijestolnici, istaknuvši da je njihov cilj "poštovanje morala" i "domoljublje".

- Pripremili smo odgovor na sve zahtjeve organizatora i izražavamo naše protivljenje, rekao je čelnik gradske uprave Aleksej Majorov, a prenijela je agencija Interfaks.

- Moramo se zauzimati za poštovanje morala i učiti mladi naraštaj domoljublju a ne stranim vrijednostima, rekao je. Čelnik je, kako prenosi Ria Novosti, dodao da će policija reagirati na svaki pokušaj organiziranja parade ponose bez dopuštenja. U ponedjeljak je homoseksualna udruga predala moskovskoj gradskoj upravi zahtjev za održavanje javnog skupa i šetnje 25. i 26. svibnja u jednom parku u prijestolnici.

Jedan od organizatora Nikolaj Aleksejev rekao je u srijedu ujutro u priopćenju da će u slučaju zabrane uložiti žalbu na sudu. Moskovske vlasti svake godine odbijaju zahtjev homoseksualnih aktivista za organiziranje javnih skupova.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 02:41