BIDEN SE IZGUBIO

Mrmljao je, gubio se, televiziju zamijenio telefonom, a onda je uslijedio gaf svih gafova...

"Sinoć sam bio na televiziji, na televiziji, telefonirao sam s osobom na hitnom odjelu bolnice", prisjetio se razgovora.
Joe Biden 
 Nicholas Kamm

Predsjednik Joe Biden (78) tijekom svog govora o cijepljenju privatnih poslodavaca u SAD-u gradonačelnici Chicaga Lori Lightfoot (59) obratio se s "gospodine", prenosi Express.

"Gospodine gradonačelniče, hvala Vam na pozivu u Vaš grad. Kažem vam, svaki put kad dođem u Chicago, postoji netko koga želim ukrasti i vratiti u Washington. To sam učinio nekoliko puta", rekao je 46. američki predsjednik i sablaznio mnoge koji su taj govor gledali.

Neki prisutni su u tom trenutku mislili da se Biden u svom govoru referira na gradonačelnika gradića Elk Grove u Kaliforniji kojeg je također posjetio, Craiga Johnsona, no gafovi u njegovom govoru nastavili su se nizati.

Tijekom daljnjeg govora Biden je počeo mrmljati. Predsjednik Senata države Illinois, Don Harmon kojeg se Biden dotaknuo u razgovoru, također nije ostao neokrznut.

"I Ohio Pennsylvania, Ohio Pennsylvania, ja sam iz Pennsylvanije, predsjednik Illinoisa", Joe Biden je nastavio.

Naposljetku, Biden je televiziju zamijenio telefonom.

Iako je tema govora u Elk Groveu trebala biti cijepljenje radnika u privatnom sektoru, govor je otišao u drugom smjeru.

"Sinoć sam bio na televiziji, na televiziji, telefonirao sam s osobom na hitnom odjelu bolnice", prisjetio se razgovora s djelatnikom bolnice.

Kasnije je objasnio da je zahtijevanje cijepljenja u Sjedinjenim Američkim Državama za neke nepopularno mišljenje, a za druge politika, no to na koncu spašava živote. Tim je zaključkom najstariji američki predsjednik donekle spasio svoj govor.

image
Lori Lightfoot
Kamil Krzaczynski
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
08. travanj 2024 08:43