PODIGNUTA OPTUŽNICA

'NAJBOLJE DA NESTANEŠ I UMREŠ' Fizički, verbalno i psihički zlostavljala dečka, to dokazuje 75.000 SMS-ova, nesretnik je skočio s krova garaže

 Ilustracija / Ian Allenden / Alamy / Alamy / Profimedia

Bivša studentica sveučilišta u američkom Bostonu tereti se za nenamjerno ubojstvo, tj. ubojstvo iz nehaja, koje su policija i porota na sudu doveli u blisku vezu sa samoubojstvom njezina dečka koji si je u svibnju ove godine oduzeo život, prenosi BBC.

Naime, u ponedjeljak je u saveznoj državi Massachusetts podignuta optužnica protiv 21-godišnje Inyoung You, koja se smatra krivom za smrt Alexandera Urtule (22).

Kako je rečeno na sudu, djevojka podrijetlom iz Južne Koreje sustavno je maltretirala partnera s kojim je 18 mjeseci bila u turbulentnoj vezi, a "njezino fizičko, verbalno i psihičko zlostavljanje nesretnog mladića navelo je na samoubojstvo".

Par je u razdoblju od svega dva mjeseca prije Alexanderove smrti razmijenio više od 75.000 SMS-ova, u kojima je Inyoung dečku neprestano pisala kako bi mu bilo "najbolje da nestane i umre".

O zlostavljanju su svjedočili i njihovi prijatelji te članovi obitelji - istaknuli su kako je gospođica You manipulirala Urtulom i "držala ga u šaci" govoreći mu da će se "samoozlijediti".

Djevojka iz pakla, kako su je prozvali američki mediji, partnera je uhodila i na dan ubojstva (20. svibnja) - štoviše, locirala ga je na krovu garaže u Bostonu s kojeg je mladi Urtula skočio u smrt.

Mladić je preminuo netom prije dodjele diplome.

Optužena Inyoung You trenutačno se nalazi u Južnoj Koreji i do sad nije bila dostupna za komentar ovog horor slučaja. Ne vrati li se dobrovoljno u SAD, tužiteljstvo će poduzeti sve moguće mjere kako bi dotičnu dovelo pred lice pravde.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
15. travanj 2024 17:28