ODLAZAK

NAKON OPTUŽBI ZBOG DJELA IZ PROŠLOSTI Zamjenik ravnatelja UNICEF-a dao ostavku, slao neprimjerene poruke o tome kako bi trebale biti odjevene kolegice

    AUTOR:
  • OBJAVLJENO:
  • 22.02.2018. u 21:22

Justin Forsyth, Chief Executive of Save the Children UK, talks to internally displaced Somalis at a camp in Hodan district of Somalia's capital Mogadishu, November 21, 2012. REUTERS/Feisal Omar (SOMALIA - Tags: SOCIETY POLITICS) - GM1E8BL1OGN01
Feisal Omar / REUTERS

Justin Forsyth

Zamjenik ravnatelja UNICEF-a Justin Forsyth dao je ostavku jer nije želio, kako je rekao, "naštetiti" organizaciji prikrivanjem svoje prošlosti. Forsyth  se suočio s trima tužbama zbog neprimjerena ponašanja prema ženskom osoblju prije napuštanja organizacije Save the Children, gdje je bio izvršni direktor, objavio je BBC.

Optužen je za slanje neprimjerenih poruka i komentara o tome kako bi trebale biti odjevene djelatnice. Rekao je da se "bezrezervno ispričao" trima kolegicama.

Forsyth je rekao da razlog ostavke na dužnost zamjenika ravnatelja UNICEF-a nisu ono što je opisao kao pogreške koje je učinio na bivšoj dužnosti u Save the Children. "One su na prikladan način riješene prije mnogo godina", navodi u svojoj izjavi Forsyth.

"Ne sumnjam u to da neka prikrivanja nisu samo da me se (ispravno) pozove na odgovornost nego i pokušaj da se ozbiljno našteti ciljevima naše organizacije", rekao je.

UNICEF je objavio izjavu u kojoj kaže da mu je organizacija zahvalna na radu u protekle dvije godine.


Besplatno se prijavite na portala Jutarnji.hr

Izdvajamo