NEOBIČNA SITUACIJA U NIGERIJI

NAKON TRI MJESECA ZAGONETNOG BOLOVANJA ŠEF DRŽAVE NARODU PORUČIO 'Štakori su mi pojeli kompletan ured, sljedeća tri mjeseca radim od doma!'

 
 REUTERS

Nigerijski predsjednik Muhammadu Buhari u subotu se konačno vratio u domovinu nakon tromjesečnog navodnog bolovanja, ali već tri dana poslije živopisni vođa svojim građanima priredio je novo iznenađenje - u predsjedničkom uredu opet ga neće biti tri mjeseca. Ovaj put nije razlog bolest, već problemi s uredskim namještajem. Naime, dok je izbivao van države Buhariju je uništen cijeli ured. Sve su pojeli štakori!

- Moramo renovirati sve. Namještaj, oprema, klima... Sve je uništeno - rekao je vladin glasnogovornik Garba Shehu za BBC i tako dodatno razjario nigerijski narod koji je ionako bio bijesan što predsjednika puna tri mjeseca nije bilo u uredu. Štoviše, nije ga bilo ni u Nigeriji.

Buhari je skoro cijelo ljeto proveo u Ujedinjenom Kraljevstvu zbog navodnih zdravstvenih problema. Kojih? Nitko ne zna reći... Prva verzija priče je bila da Buhari ima problema s kroničnom upalom uha, ali kako su njegovi bijegovi u London postali sve učestaliji, u Nigeriji su se pobudile sumnje da je nešto drugo u pitanju. Oporbeni političari su tvrdili da boluje od karcinoma prostate, ali Buhari je to odlučno demantirao. Međutim, nije htio reći u čemu je problem.

U subotu se nakon tri mjeseca izbivanja vratio u Nigeriju, ali o zdravstvenim problemima nije prozborio niti jednu riječ. Dio Nigerijaca poziva ga da podnese ostavku, ali Buharija to baš i ne uzbuđuje.

- Zašto bi Buhari govorio o svom zdravlju kad više nema nikakvih problema. Nakon tri mjeseca izbivanja imamo nekog novog predsjednika - punog energije i radnog elana. Očito da je savršeno zdrav i da uživa u tome - rekao je Shehu za BBC dodajući da novo tromjesečno izbivanje iz ureda neće biti nikakav problem.

- Njegova palača je odlično opremljena i sve će biti u redu.

Koliko god Shehu objašnjavao kako je sjajna stvar što će Buhari raditi od kuće, dio Nigerijaca nije baš sto posto uvjeren u priču sa štakorima.

- O moj Bože... Pa čak i štakori ne žele da se Buhari vrati kući - jedan je od popularnijih komentara na Twitteru.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 22:05