VIDIO JE ZABRANJENO

Nakon ubojstva Osame bin Ladena nestao njegov prvi susjed i jedini svjedok američke akcije?

Shamraiz Khan, 50-godišnji farmer vidio je američke vojnike u akciji nakon čega su ga odveli muškarci u civilu. Obitelj strahuje da je zauvijek nestao

ABBOTTABAD - Operacija američke vojske u kojoj je u ponedjeljak ubijen najtraženiji svjetski terorist Osama bin Laden izaziva sve više kontroverzi.

Nakon što objavljeno da je ubojstvu bin Ladena svjedočila i njegova najmlađa kćer, 12-godišnja Safija, još je jedna vijest izazvala strah među lokalnim stanovnicima Abbottabada.

Naime, Shamraiz Khan, siromašni 50-godišnji farmer i prvi susjed Osame bin Ladena, nestao je odmah nakon operacije američke vojske. Sumnja se kako je Khan bio jedini svjedok akcije, navode neki strani mediji.

Njegova je obitelj prijavila nestanak, a zadnji je put viđen upravo tog sudbonosnog ponedjeljka oko 5 sati ujutro.

Nakon što je njegovu obitelj probudila buka helikoptera koji su nadlijetali Abbottabad, Shamraiz je izašao vidjeti što se događa. Ugledao je američke specijalce te se brzo sakrio u kuću s obitelji.

Khanov 18-godišnji sin Qasim u razgovoru s novinarima navodi kako se s ocem zadnji put čuo u ponedjeljak preko mobitela. Khan mu je tada rekao da ga odvode muškarci u civilnoj odjeći te da 'se ne brine za njega'. Qasim se tijekom intervjua doimao vrlo nervoznim i nije olako govorio o nestanku svog oca.

S druge strane, otac nestalog Shamraiz, Muhamed Qasim Khan istaknuo je kako je njegova sina odvela pakistanska vojska. Dodao je kako nisu znali tko im je susjed jer su vrlo rijetko viđali odrasle stanare bin Ladenova kompleksa. Qasim je još napomenuo kako se često igrao s djecom koja tamo stanuju, no da nikada nije vidio osobu koja bi odgovarala opisu bin Ladena.

Obitelj Shamraiza u tolikom je strahu zbog njegovog nestanka da ga čak nisu ni policiji prijavili.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 08:19