SPREMAN NA SVE

NAVIJAČ EVERTONA POSTAO HEROJ 'Tetovirao sam stihove himne mrskog Liverpoola da spasim dječaka'

Navijač Matty na internetu je vidio apel dječakove majke i odlučio je da mu mora pomoći. Pokazao je da je doslovno spreman na sve
 facebook.com/weareteamgeorge

Navijač nogometnog kluba Everton, pomoćni lučki radnik Matty Bowman, tetovirao je moto mrskog suparničkog kluba Liverpool kako bi pomogao bolesnom dječaku.

- Možete zamisliti kako mi je bilo teško. I lagao bih kad bih rekao da se nisam premišljao. Prvo sam razmišljao o maratonu, no shvatio sam da ću na ovaj način najbolje privući pažnju sugrađana i tako ih nagnati da doniraju novac za liječenje dječaka - izjavio je Bowman.

“You’ll never walk alone”, stihove navijačke himne Liverpoola, Bowman je tetovirao na leđima ispod vrata kako bi privukao pažnju na prikupljanje novca za Georgea Johnsona, četverogodišnjaka koji pati od rijetkog poremećaja zbog kojega ne može koristiti probavni sustav, a pomoći mu mogu samo liječnici u SAD-u.

Reakcije su bile fantastične, a braća po navijačkom klubu i protivnički tabor odlično su primili vijest.

- Odlično su reagirali jer znaju zašto sam to napravio i svi me podržavaju - izjavio je Bowman.

Matty Bowman zgriženi je Evertonov navijač od malih nogu, a već 15 godina ima sezonsku kartu za sve utakmice.

- Zaista imam problem s Liverpoolovim navijačima. Ja sam plavi navijač i mrzim crvenu polovicu Liverpoola. Volim ih mrziti, no ovo je bio najbolji način da pomognem Georgeu - objasnio je Bowman (27) koji ima sina Georgeovih godina.

Izvor fotografije: www.facebook.com/weareteamgeorge

Nakon tetoviranja je upoznao obitelj Johnson, no tetovirao se i prije nego što je osobno upoznao dječaka. Za njegov je slučaj saznao kad je na internetu naišao na njegovu snimku s molbom za pomoć. Crvenokosi dječak ganuo ga je kao da je riječ o njegovu djetetu, sinu Baileyju.

- Činio mi se tako hrabar i dobar. A kad sam pročitao kroz što prolazi, dodatno me dirnuo izano sam da mu moram pomoći. Samo želim da dobije odgovore koje zaslužuje. Ako to uspijemo, ova tetovaža bit će vrijedna truda - objasnio je Bowman.

Dječak pati od ekstremnih problema s probavom, a njegova je bolest ostavila liječnike u liverpoolskoj dječjoj bolnici zbunjene i jednostavno je nazivaju “Georgeov sindrom”. Dječaku je nužna torba lijekova i pomagala da bi preživio dan.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
29. travanj 2024 16:28