ČUDESNE SNIMKE

Ne napadaju samo Rusi ukrajinske položaje! Pogledajte realnost života na bojišnici: ‘Ali oni su tamo došli prvi...‘

Dabrovi su poznati kao izvanredni graditelji, koristeći grane drveća, vegetaciju, kamenje i blato za stvaranje brana koje ih štite od grabežljivaca

Borba s dabrovima na ukrajinskom frontu

 /Screenshot Twitter

Ne napadaju samo Rusi ukrajinske položaje, naime, vojnici na frontu imaju ogromne probleme s dabrovima koji nemilosrdno ulaze u njihove rovove. Nekoliko je snimaka na društvenim mrežama ubrzo po objavljivanju postalo viralno, a prikazuju kako ukrajinska vojska izvlači dabrove iz rovova. I nakon što ih izvuku, dabrovi se ponovno vraćaju u rovove.

Svojedobno je i Business Insider pisao o izjavi vojnog glasnogovornika Kijeva koji je rekao da ove životinje pomažu Kijevu gradeći brane koje održavaju tlo močvarnim i neprohodnim. To naročito pomaže u sprječavanju eventualnog napada s područja Bjelorusije. Granica Ukrajine i Bjelorusije izrazito je močvarna, dijelom upravo zahvaljujući - dabrovima. Močvarni uvjeti dali bi Ukrajincima prednost i vrijeme za pripremu.

"Kad dabrovi grade svoje brane, ljudi ih obično ruše, ali ove godine će, zbog rata, biti drugačije - tako da vode ima posvuda!", izjavio je Sergej Kominski koji je dabrove i pohvalio.

Dabrovi su poznati kao izvanredni graditelji, koristeći grane drveća, vegetaciju, kamenje i blato za stvaranje brana koje ih štite od grabežljivaca.

Naravno, društvene mreže gore u komentarima prikazanih viralnih videa.

"Ovo su sigurno kanadski volonteri!", napisao je jedan. "Žele volontirati u teritorijalnoj obrani kako bi Ukrajini ponudio svoju inženjersku stručnost", nadovezao se drugi.

"Zaštitnici sjevera."

"Privlače ih muškarci u uniformama."

"Brane svoju zemlju kao pravi Ukrajinci!"

"Trebali bi ga regrutirati. Bili bi izvrsni za inženjerske trupe, a da ne spominjemo stav i neustrašivost!"

"Da budemo pošteni, on je tamo bio prvi, to je njegov teren", zaključuju.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. travanj 2024 10:42