I TO JE DIO NASTAVE

Nema zime za male Ruse! Prvo sauna pa ledeno tuširanje na snijegu, roditelji nemaju ništa protiv

Djeca koja ovo prakticiraju razumnija su, uravnoteženija, optimističnija i lakše prolaze kroz sezonu gripe, kaže učiteljica iz Sibira
 The Siberian Times/East2west News/Profimedia

Djeca u državnom vrtiću u Krasnojarsku u Sibiru skidaju se u rublje i vani, na snijegu, polijevaju ledenom vodom - i sve navedeno dio je njihova odgojno-nastavnog programa za koji se vjeruje da ih održava zdravima i zaustavlja brojne infekcije.

- Mali 'morževi' prvo su se ugrijali u sauni, a poslije toga uslijedilo je tradicionalno tuširanje hladnom vodom - rekao je glasnogovornik odjela za obrazovanje u Krasnojarsku, a prenosi Daily Mail.

image
The Siberian Times/East2west News/Profimedia

Predškolska učiteljica i trenerica plivanja Oksana Kabotko (45) objasnila je kako s mališanima ne prakticiraju ove metode ako se temperatura zraka spusti ispod minus 25C. Naravno, za hladno tuširanje potrebno je imati odobrenje roditelja, a većina ih se apsolutno slaže s politikom vrtića. Klinci prije polijevanja obavezno uče i kako pritom pravilno disati.

image
The Siberian Times/East2west News/Profimedia

- Djeca koja prakticiraju ledeno tuširanje razumnija su, uravnoteženija i optimističnija. Bolje su organizirana. To morate činiti svako jutro, a za to vam je potrebna snaga volje. Ne prisiljavamo nikoga - objašnjava Oksana Kabotko.

- Činjenice je teško pobiti - i naš liječnik potvrđuje da ova djeca puno lakše prolaze kroz sezonu gripe - kaže druga učiteljica, također velika pobornica ove metode.

image
The Siberian Times/East2west News/Profimedia
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. travanj 2024 16:02