NAPUKLE ZGRADE

NEOBIČNO SNAŽAN POTRES POGODIO JUGOISTOK FRANCUSKE Četiri su osobe lakše, a jedna je teško ozlijeđena

Ilustracija
 Athit Perawongmetha / REUTERS

Četiri osobe su ozlijeđene, među kojima jedna teško, u potresu rijetke snage u ponedjeljak oko podneva na jugoistoku Francuske, blizu Montelimara, pri čemu nije bilo veće materijalne štete.

Potres magnitude 5,4 po Richteru dogodio se "26 km jugoistočne od Privasa", blizu Teila, u 11.52 sati, dodaje se u priopćenju Francuskog glavnog seizmološkog instituta (BCSF).

Ovo je najsnažniji potres u kontinentalnoj Francuskoj od 2003., pokazuju podatci BCSF-a. G. 2011. zabilježen je potres magnitude 5,5, ali je mu je epicentar bio u moru, stotinjak kilometara od Korzike.

Potres se osjetio u departmanima Drome i Ardeche, napose u okolici Montelimara, gdje je jedna osoba teško ozlijeđena u padu s građevinske skele, objavila je policija Dromea.

Još su tri osobe lakše ozlijeđene u Ardecheu "kada ih je uhvatila panika", objavio je na Twitteru policijski načelnik tog departmana koji je pozvao stanovnike Teila, gdje se potres najjače osjetio, da "zasad ostanu vani".

Tri športske dvorane su otvorene za prihvat onih koji su morali napustiti svoj dom. Središte grada je zatvoreno za promet i stotinjak vatrogasaca je upućeno na mjesto događaja.

Pedesetak zgrada na tom području je napuklo a jedna napuštena zgrada u Ardecheu se urušila, objavila je civilna zaštita. Isti izvor dodaje da nije primijećena nikakvo oštećenje na obližnjim nuklearnim centralama u Cruasu i Tricastinu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 08:29