TRAGEDIJA

NESTAO ZRAKOPLOV S NAJSKUPLJIM NOGOMETAŠEM KLUBA PREMIER LIGE U subotu je potpisao ugovor vrijedan 17 milijuna eura, danas ga traže u kanalu La Manche

    AUTOR:
    • Jutarnji.hr

  • OBJAVLJENO:
  • 22.01.2019. u 10:43

Reuters, Profimedia

 

Nogometaš kluba Premier lige Emiliano Sala (28) bio je u manjem zrakoplovu koji je nestao s radara dok je letio iznad kanala La Manche u ponedjeljak navečer.

Argentinski napadač potpisao je preko vikenda  za Cardiff City, a britanski mediji javljaju da je bio jedini putnik u privatnom avionu, osim pilota. Za Cardiff City je u subotu potpisao ugovor vrijedan 17 milijuna eura i navodno je nasjkuplji igrač toga kluba u povijesti.

Zrakoplov je nestao na udaljenosti oko 20 kilometara sjeverno od otoka Guernsey.

Pokrenuta je velika potraga i spasilačka operacija jučer navečer. Obalna straža u 20.23 je primila dojavu o nestanku zrakoplova, no potraga je prekinuta oko 2 sata u noći zbog slabe vidljiuvosti. ponovno je nastavljena u 8 ujutro.

Emiliano je prije Cardiffa igrao za Nantes gdje ga je vodio Vahid Halilhodžić.

Direktor Cardiff Cityja Mehmet Dalman izjavio da je vrlo zabrinut za Argentinca koji je u utorak ujutro trebao odraditi prvi trening s novim klubom.

Emiliano je u subotu bio u Cardiffu, gdje je potpisao ugovor, pa se vratio u Francusku kako bi se oprostio od svojih suigrača. Zadnja fotografija koju je objavio na svom Instagram profilu bila je posljednja sa svojim suigračima u Nantesu, u kojemu je proveo četiri sezone. Objavio ju je samo nekoliko sati prije nego što je njegov zrakoplov nestao sa radara.

Preseljenje na otok predstavljalo je ostvarenje svih snova za Emilijana Salu. Nije mogao dočekati da zaigra za Cardiff City, rekao je njegov suigrač iz Francuske.

 

Više na Jutarnjem...


Izdvajamo