ZAMALO SUDAR

NESTVARNA SNIMKA AMERIČKE MORNARICE Kamera zabilježila što su ruski mornari radili u napetim trenucima bliskog susreta američkog i ruskog ratnog broda

 
 US navy

Jučer je u svjetskom eteru odjeknula vijest da su se ruski i američki ratni brod zamalo su se sudarili u Južnom kineskom moru, a svaka strana za incident krivi onu drugu, prenose u četvrtak agencije.

Ruska pacifička flota kazala je da je krstarica USS Chancellorsville prošla samo 50 metara ispred razarača admirala Vinogradova u jutarnjim satima. Ruski ratni brod bio je prisiljen izvesti "manevar za hitne slučajeve" kako bi izbjegao američki brod.

Američke snage krive Ruse i navode da je za incident kriv njihov brod.

Zapovjednik američke flote Clayton Doss nazvao je Ruse "nepouzdanima i neprofesionalnima" i rekao da je njihov razarač "izveo nesiguran manevar protiv USS Chancellorsvillea". Da stvar bude bizarnija, Amerikanci su objavili snimku na kojoj se jasno vidi kako se ruski mornari sunčaju na krmi broda. Neki su bili potpuno goli...

Admiral Vinogradov došao je na udaljenost između 15 i 30 metara od USS Chancellorsvillea u Filipinskom moru, kažu Amerikanci.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 11:25