UGODNA POSJETA

NESTVARNI PRIZORI U MALOM GRADIĆU U BOSNI I HERCEGOVINI Šeik na ulici nepoznatim ljudima dijelo novac, zlatne satove i telefone

 
 Youtube screenshot

Šeik iz Ujedinjenih Arapskih Emirata, Talib bin Sakr al Kašimi, posjetio je Derventu i potrudio se da njegov dolazak u mali gradić u BiH postane tema svih medija u državi. Naime, milijunaš je stanovnicima toga grada osobno darovao skupocjene zlatne satove, telefone, a osim dragocjenosti, okupljenoj djeci i stanovnicima obližnjeg staračkog doma poljubio je ruke i dijelio im po sto maraka. Blic piše da su se neki gradski dužnosnici neprikladno obukli za posjet tog važnog gosta, pa su se tako pojavili u sportskoj i lovačkoj odjeći, a tek nakon što su putem interneta saznali tko je uvaženi gost, presvukli su se u nešto prikladnije.

Ipak, nakon šeikova posjeta Derventom priča o tome kako bi on uskoro mogao kupiti i tamošnji hotel Biser. Te su glasine vlasnici hotela ipak demantirali.

'Točno je da smo još ranije otvorili mogućnost prodaje hotela, ali tu ponudu nismo ni spomenuli, a kamoli o tome pregovarali, kako naš cijenjeni gost ne bi, možda, pomislio da je naše gostoprimstvo i prijateljstvo proizašlo iz interesa', rekao je za Blic Mile Nović.

Njegov sin Branislav kaže da je posjet arapskog šeika Derventi zapravo uzvratni posjet za njegovo gostoprimstvo Novićima u Sarajevu.

'Derventa ne pamti da je jedan takav gost, a pogotovo vladar, izuzetnom jednostavnošću, neposrednošću i širokim srcem, razgalio srca i naprečac pridobio simpatije njenih žitelja koji su ga upoznali. Svako dijete koje je sreo poljubio je u glavu, a korisnike Staračkog doma “Lug” ljubio u ruku i, također novčano častio', dodaje Branislav Nović i pojašnjava kako je za šeika grijeh propustiti priliku da nekoga usreći.

Šeik Talib uskoro bi trebao posjetiti i Beograd, javlja Blic.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
22. travanj 2024 04:51