TROŠILA NA RUČKOVE

Netanyahuova supruga proglašena krivom za zlouporabu državnog novca, mahnito je naručivala dostavu hrane na račun poreznih obveznika

    AUTOR:
  • OBJAVLJENO:
  • 16.06.2019. u 14:01

Israeli Prime Minister Benjamin Netanyahu's wife, Sara, arrives in to the Magistrate Court, for a hearing on a plea deal over the misuse of state funds for meals, in Jerusalem June 16, 2019. Debbie Hill/Pool via REUTERS TPX IMAGES OF THE DAY
UPI/REUTERS

Supruga izraelskog premijera Sara Netanyahu proglašena je u nedjelju krivom zbog toga što je novac poreznih obveznika trošila na ručkove, javlja novinar AFP-a koji je bio u sudnici u Jeruzalemu.

Prvotno optužena u lipnju 2018. za pronevjeru i za zlouporabu povjerenja, Sara Netanyahu se nagodila sa sudom.

Na kraju je proglašena krivom jer je svjesno iskoristila tuđu pogrešku te je osuđena samo na novčanu kaznu i mora nadoknaditi pričinjenu štetu.

Kažnjena je s 2.500 eura, a državi mora vratiti 11.000 eura.

Premijerova supruga je prvo bila optužena za pronevjeru i zlouporabu povjerenja zbog toga što je za gotovo 85.000 eura naručivala gotova jela na trošak poreznih obveznika tvrdeći da u premijerovoj službenoj rezidenciji nema kuhara, što nije bilo točno.

Tužba za pronevjeru koja bi povukla strogu kaznu, je tako odbačena.

Suđenje joj je počelo u listopadu 2018.

Sara Netanyahu je i prije bila optuživana. G. 2016. sud u Jeruzalemu je presudio da Netanyahuovi moraju platiti odštetu s kamatama bivšem batleru koji ih je optužio da su s njim loše postupali.

Benjamin Netanyahu, na kojega supruga ima velik utjecaj, treba početkom listopada biti saslušan zbog sumnje u "korupciju", "pronevjeru" i "zlouporabu povjerenja" u trima predmetima.

Više na Jutarnjem...


Izdvajamo