BEZBROJ POZIVA U POMOĆ

NEVIĐENA PANIKA NA SJEVERU ITALIJE Borbeni avioni probili zvučni zid u potjeri za Boeingom koji je izgubio kontakt s kontrolom leta, nastala pomutnja

    AUTOR:
  • OBJAVLJENO:
  • 22.03.2018. u 20:19

Bill Abbott / Flickr

Arhivska fotografija

Vojni zrakoplovi, koji su u četvrtak probili zvučni zid, posijali su paniku nad sjevernom Italijom izazivajući evakuacije i bezbrojne pozive u pomoć od alpskoga područja Val d'Aoste do Bergama.

Agencije prenose kako su dva talijanska borbena zrakoplova poslana u presretanje francuskoga putničkog zrakoplova, koji je privremeno izgubio kontakt s talijanskom kontrolom letenja.

Prestravljeni stanovnici Lombardije "zagušili" su telefonske linije upućene hitnim službama oko financijskoga središta Milana i alpskoga područja Val d'Aoste.

U Bergamu su, zbog mjera opreza, evakuirali zgradu suda, a nekoliko škola prekinulo je nastavu.

Air Franceov Boeing 777 izgubio je kontakt s talijanskom kontrolom letenja prelijećući sjeverni dio zemlje, zbog čega su dva Eurofightera F-2000 poslana u presretanje, stoji u propćenju talijanskih vojnih snaga.

Čim je posada francuskoga putničkog zrakoplova uspostavila vezu s kontrolom letenja, borbeni su se zrakoplovi vratili u zračnu luku. Nije objavljeno zbog čega je radio-veza prekinuta.

Vjetar i niska temperatura još više su pojačali jačinu zvučnih udara, koji su dignuli na noge sjever Italije.


Besplatno se prijavite na portala Jutarnji.hr

Izdvajamo