REZULTATI ANKETE

NEVOLJE U LJUBAVNOM ŽIVOTU MOGU POSTATI OZBILJAN EKONOMSKI ČIMBENIK Kad ljubav boli, ona državu može stajati milijarde

 CROPIX

Ljubavni problemi bole. Svađa s partnerom, bolan prekid veze ili ljubavna afera koja je izašla na vidjelo - sve to može prouzročiti neprospavane noći zbog kojih idući dan niste u stanju otići na posao.

Nijemci su ustanovili da nevolje s ljubavnim životom mogu postati ozbiljan ekonomski čimbenik.

Rezultati ankete nedavno provedene među odraslim korisnicima interneta u Njemačkoj pokazali su da je svaki šesti ispitanik ili njih oko 16 posto bar jedan dan izostao s posla zbog svađe s partnerom ili zbog "ljubavnih problema".

Pod pretpostavkom da je 16 posto anketiranih zbog "ljubavnih problema" kod kuće ostao samo jedan dan, broj izostanaka s posla u Njemačkoj iznosi najmanje 6,6 milijuna godišnje, što rezultira manjkom u proizvodnoj djelatnosti od oko 774 milijuna eura i gubitkom od preko 1,4 milijarde eura bruto dodane vrijednosti.

Drugim riječima, kad ljubav boli, ona državu može stajati milijarde. Proračuni se temelje na podacima o ukupno 40,61 milijuna zaposlenika i na podacima o prosječnoj godišnjoj financijskoj naknadi od 42,984 eura.

Istraživanje je proveo Institut za istraživanje tržišta Fittkau & Maass Consulting iz Hamburga, a anketu je naručila agencija za online upoznavanje ElitePartner.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. travanj 2024 14:32