PUCNJAVE NA ULICAMA

NEZAPAMĆENI VAL NASILJA U BRITANSKOJ PRIJESTOLNICI: Po broju ubojstava pretekli su i New York, posljednji zločin šokirao je stanovnike

Ilustracija
 REUTERS

U dvije pucnjave u Londonu poginula je 17-godišnja djevojka, a 16-godišnjak je zadobio teške ozljede te se sad nalazi na intenzivnoj njezi.

Sve se dogodilo u kasnim satima ponedjeljka, najprije u Tottenhamu gdje je policija nakon dojave o pucnjavi na mjestu događaja mogla samo proglasiti smrt tinejdžerice.

Nešto prije toga prijavljena je i pucnjava u Walthamstowu u kojoj je teško ozlijeđen 16-godišnjak, a s njim je pronađen 15-godišnjak s ubodnim ranama, pa se za sada pretpostavlja da su obojica bili meta istog napada.

Roditelji su obaviješteni o smrti 17-godišnjakinje, no za sada se ne znaju počinitelji ni motivi.

Tamošnji mještani zabrinuti su zbog sve veće stope napada u Londonu. Jedna žena je anonimno za BBC rekla da je na ulicama sve više droge i nasilja.

- Odjednom smo čuli pucnjavu koja je najprije zvučala kao da je negdje nešto eksplodiralo. Ovdje živim 40 godina i nikad nije bilo napada koliko ih je u zadnje dvije do tri godine - kazala je.

Još nema uhićenih u niti jednom od dva napada, a istraga je u tijeku.

London u veljači i ožujku gori od New Yorka

BBC također iznosi podatke koji govore da je broj ubojstava u Londonu u veljači i ožujku ove godine premašio onaj u New Yorku. Dva grada su slična po veličini populacije, no dok od siječnja broj ubojstava u New Yorku pada, on u Londonu od tada raste. Iako je u New Yorku u tri mjeseca došlo do 50 ubojstava, a u Londonu 46, broj onih koji su se u Londonu dogodili u veljači i ožujku 'pretekao je' Amerikance.

Londonska policija je zabrinuta i zbog porasta napada nožem, no i dalje inzistiraju na tome da nema potrebe za panikom i da je London "jedan od najsigurnijih gradova na svijetu".

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
03. travanj 2024 04:04