MISTERIJ

NIZ NEOBIČNIH POJAVA NA NEBU IZNAD EUROPE Nekoliko pilota civilnih zrakoplova obratilo se kontroli leta: 'Što se to događa!?'

 
 Profimedia, ImageSource

Irska zračna kontrola istražuje nedavni slučaj kada se iznad jugozapadne obale Irske pojavio neidentificirani leteći objekt s jakim svjetlima.

Sve se odigralo prošli petak u 6:47 po lokalnom vremenu kada je pilotkinja British Airwaysa kontaktirala zračnu kontrolu u Shannonu.

Pilotkinju je zanimalo jesu li prijavljene kakve vojne vježbe, jer je pored nje prošlo 'nešto što se kretalo jako brzo'.

Nakon što su joj iz kontrole leta poručili kako nisu prijavljene nikakve vojne vježbe, pilotkinja, koja je upravljala avionom na letu iz Montreala prema Heathrowu, kazala je kako je vidjela 'jaka svijetla' a onda joj je objekt prišao s njene lijeve strane, prije nego li je 'jako ubrzao prema sjeveru'.

Još jedan pilot tvrdi kako je ugledao 'nekoliko objekata na istoj putanji koji su bili jako osvjetljeni', no on sumnja kako je riječ o meteoru ili nekom sličnom objektu koji je ušao u Zemljinu atmosferu.

Kaže kako je ugledao 'dva jarka svjetla' s desne strane koja su se zatim udaljila nevjerojatnom brzinom.

- Izgledalo je kao da su prošli brzinom od 2 Macha, dakle, duplo brže od brzine zvuka, kazao je pilot.

Irci zasad ne žele previše otkrivati o ovim neobičnim pojavama na nebu jer, kako kažu BBC-ju, istraga još traje.

- Provjerit ćemo sve navode pilota o aktivnostima koje su se dogodile u petak, 9.11. No, ne bi bilo prikladno da sada nešto komentiramo dok istraga još traje, kratko je poručila glasnogovornica irske zračne kontrole.

Twitter

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. travanj 2024 04:13