KAOS NA AUTOCESTI

Nizozemci u Mercedesu hrvatskim policajcima ostavili dokumente, prebacili u rikverc i krenuli u divljanje koje slovenska policija dugo neće zaboraviti

 
 CROPIX

Osam lakše ozlijeđenih, među kojima i dva policajca te četiri razbijena vozila epilog su velike današnje potjere slovenske policije za dvojicom nizozemskih državljana u Mercedesu nizozemskih tablica.

Sve je počelo malo prije 11 sati kada se na granični prijelaz Macelj iz smjera Slovenije dovezao spomenuti Mercedes. Hrvatski granični policajci zatražili su osobne dokumente vozača i suvozača. Kako saznajemo, oni su ih predali policajcu i tada vozač iznenada kreće autom unatrag, polukružno se okreće i velikom brzinom kreće prema Sloveniji.

Bez zaustavljanja prolaze slovenski granični prijelaz Gruškovje i kreću prema Austriji. Slovenske policijske patrole kreću u potjeru. Ali, na signaliziranje i pokušaje zaustavljanja Nizozemci ne staju već autocestom voze prema Mariboru i prema graničnom prijelazu Šentilj.

Oko podneva, samo par kilometara prije slovensko-austrijske granice, kod odmorišta Dobrenje, vozač pokušava proći pokraj policijskog automobila, ali to mu nije uspjelo. Udario je u njega što ga je odbacilo u zadnji kraj crvenog kombija koji je pak odbačen na auto ispred sebe.

U sudaru su oba Nizozemca iz Mercedesa ozlijeđena i prebačena u mariborsku bolnicu. Osim njih, ozlijeđena su i dva slovenska policajca te četiri osobe u kombiju.

Slovenska policija nije objavila identitet vozača i suvozača u Mercedesu. No, kako saznajemo, na hrvatskom graničnom prijelazu su prije bijega ostavili svoje osobne dokumente pa je tako poznato da je jedan nizozemski državljanin rođen 1963. godine, a drugi 1973. godine. O motivima njihovog divljanja slijedi istraga slovenske policije.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
14. travanj 2024 17:22