MISTERIOZNA SMRT U BANJOJ LUCI

NOBILO U MEĐUNARODNOM TIMU ZA ISTRAGU SLUČAJA KOJI JE CIJELU REGIJU DIGAO NA NOGE 'Odvjetnici će već prvih dana utvrditi oko 50 propusta u istrazi'

    AUTOR:
  • OBJAVLJENO:
  • 27.08.2018. u 23:02

Zagreb, 050214.
Zrinjevac, Zupanijski.
Odvjetnik Anto Nobilo daje izjave novinarima pred Zupanijskim sudom nakon sudjenja Josipu Boljkovcu.
Na fotografiji: Anto Nobilo.
Foto: Tomislav Kristo / CROPIX
Tomislav Krišto / HANZA MEDIA

 

Hrvatski odvjetnik Anto Nobilo bit će dio međunarodnog tima koji će se baviti istragom okolnosti stradanja Davida Dragičevića (21) u Banja Luci za kojega njegov otac Davor Dragičević mjesecima tvrdi da je ubijen te u središtu toga grada organizira prosvjede protiv vlasti.

Zajedno s Davorom Dragičevićem u ponedjeljak su se na prosvjedu pojavili odvjetnik Nobilo i njegov bosanskohercegovački kolega Duško Tomić, a u odvjetničkom timu koji je odabrala obitelj je i Nifet Feraget iz Sarajeva, te srbijanska odvjetnica Zora Dobričanin Nikodinović.

Otac nastradalog mladića ustvrdio je kako će odvjetnički tim već prvih dana utvrditi oko 50 propusta u istrazi nesretnog slučaja.

Tijekom okupljanja na trgu u Banjoj Luci, Dragičević je ponovio da želi otkriti istinu o, kako tvrdi, ubojstvu njegovog sina Davida.

Obitelj Davida Dragičevića koji je pronađen mrtav sredinom ožujka tvrdi da je on ubijen, dok državno odvjetništvo iz Banje Luke navodi kako na temelju nalaza istrage postoji mala mogućnost da se radi o ubojstvu.

Odvjetništvo kaže kako se prije radi o slučaju utapanja nakon Davidovog obračuna s dvije ili tri osobe.

Obitelj sumnja u takve navode te smatra da netko, uključujući policiju, pokušava zaštiti počinitelja ili počinitelje tog zločina.

U koritu Vrbasa u Banjoj Luci 24. ožujka pronađeno je tijelo Davida Dragičevića, čiji su nestanak članovi obitelji prijavili 18. ožujka.

Oko smrti tog mladića vlast okupljena oko SNSD-a Milorada Dodika i oporba iz redova Srpske demokratske stranke u Republici Srpskoj mjesecima vodi žestoku političku borbu koja je postala i sastavni dio predizborne kampanje za predstojeće opće izbore u listopadu ove godine.

Više na Jutarnjem...


Izdvajamo