ZLOGLASNA SKUPINA

NOVA MASOVNA OTMICA DJEVOJČICA U NIGERIJI? Dva dana nakon napada Boko Harama na djevojačku školu nestalo nekoliko desetaka gimnazijalki

 
 REUTERS

Dva dana nakon napada pripadnika Boko Harama na djevojačku školu na sjeveroistoku Nigerije još se uvijek ne zna gdje se nalazi više desetaka učenica, što oživljava prijetnju od masovne otmice poput one izvedene u Chiboku 2014.

Pobunjenici nigerijske džihadističke skupine, teško naoružani, izveli su u ponedjeljak napad na selo Dapchi, u državi Yobe, pucajući u zrak i aktivirajući granate.

Učenice i profesori ženske srednje škole pobjegli su u strahu da će ih oteti borci kao što je bio slučaj s gimnazijalkama iz Chiboka u susjednoj državi Borno, prije četiri godine.

Dva dana nakon napada, nekoliko desetaka učenica iz gimnazije Dapchi još se nije vratilo, izazvavši strepnju obitelji koje su se okupile u srijedu ujutro ispred škole kako bi dobile informacije.

Po osoblju škole, u trenutku napada bilo je 710 učenica u internatu koji prima djevojčice od 11 godina i starije.

Policija u državi Yobe, jednoj od tri najpogođenije pobunom Boko Harama na sjeveroistoku Nigerije, tvrdi da nema nikakve informacije u smislu otmice.

Ministar obrazovanja Yobea Mohammed Lamin objavio je da je škola zatvorena te da se još uvijek prebrojava djevojčice.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 02:57