SLUČAJ UZDRMAO JET SET

NOVI DETALJI ZAGONETNE SMRTI Stigli rezultati obdukcije ljubavnice Željka Mitrovića

Ivana Bodrožić i vlasnik Pink TV-a ljubovali su sedam godina. Pronađena je mrtva u hotelskoj sobi
 Facebook

Obdukcija tijela pokojne Ivane Bodrožić, kćeri kontroverzne vojvođanske političarke Nade Bodrožić te ljubavnice srpskog TV mogula Željka Mitrovića, pokazala je kako je 31-godišnjakinja u trenutku smrti u tijelu imala veću količinu kokaina.

Iako se još čekaju toksikološki nalazi, Blic neslužbeno doznaje da je Ivana u organizmu imala i veće količine anestetika propofola zbog čega joj se usporilo disanje što je na kraju dovelo do gušenja te zastoja rada srca.

Ivana je propofol, lijek za koji se smatra da je svojedobno uzrokovao i smrt Michaela Jacksona, uzela nakon što u sobi 326 beogradskog hotela Hyatt nije mogla zaspati jer je kobnog dana konzumirala veće količine kokaina. Propofol joj je trebao da bi mogla zaspati jer ga je, poput brojnih ovisnika o kokainu, koristila za 'spuštanje', a lijek se inače koristi za anesteziju u operacijskim salama.

Kako nije mogla zaspati, pozvala je reanimatora, 50-godišnjeg Ljubišu P. iz Vojnomedicinske akademije (VMA) koji ju je odvezao u bolnicu gdje ju je medicinska sestra stavila na infuziju. U VMA tvrde da propofol nije dobila kod njih.

Nakon infuzije, Ljubiša ju je vratio u hotel Hyatt, a tada je uzela dvije ampule propofola.

'Kako je obdukcija pokazala, kombinacija kokaina uz propofol bila je kobna. To joj je usporilo disanje i rad srca zbog čega je došlo do gušenja i na kraju prestanka disanja i rada srca', otkrio je izvor iz Tužiteljstva za Blic .

Kada je riječ o sumnjivim modricama koje je imala po tijelu, vjeruje se da nisu nastale nasilnim putem, već nakon smrti ili kao posljedica drogiranja.

Hotelska je sobarica 11. prosinca u jutarnjim satima zatekla jeziv prizor u sobi 326. Nesretna je djevojka ležala okrenuta na bok, u fetus položaju pored kreveta, samo u gaćicama i majici, sa zabodenom kanilom i injekcijom dok je još jedna injekcija bila na podu. Beogradska policija je uzela snimke nadzornih kamera, otiske i DNK s kvake, kanile, laptopa i mobilnog telefona.

Ivanina majka i Željko Mitrović, koji se na sahrani slomio i nekoliko puta urličući bacao na lijes ljubavnice s kojom je u vezi bio sedam godina, naveli su da ne sumnjaju da je riječ o nasilnoj smrti, ali da žele da se otkrije tko joj je prodao anestetik. Uskoro se došlo i do imena Ljubiše s VMA i medicinske sestre Sofije K., koja ju je opskrbljivala propofolom ranije.

- Oboje je saslušala i vojna policija. On je priznao da ju je vozio na VMA, ali ne i da joj je prodao anestetik. Na poligrafu se ne može reći ni da je pao ni da je prošao jer je imao čudne reakcije. Sofija je sve negirala. Riječ je ipak o drugoj sestri, ali stavljanje kanile nije kazneno djelo, dok opskrba propofolom jeste. Zato ćemo istragu nastaviti, ako se pokaže da je anestetik došao s VMA, odgovarat će svi, i šef odjela - kaže Blicov sugovornik blizak vojnim službama.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
12. svibanj 2024 13:48