PRVA META - LONDON!

Novi vođa al-Qa'ide zaprijetio: Velika Britanija je oslonac Europe - uništit ćemo je!

U Londonu pojačane mjere sigurnosti i policijski službenici po prvi put smiju nostiti oružje u podzemnoj željeznici i ostalim vozilima javnog prijevoza
 AFP

Al-Qa'ida je dobila novog lidera u Saifu al-Adelu, a kako bi opravdao da je dostojna zamjena za ubijenog Osamu bin Ladena, odmah je poslao prijetnju - i to Londonu, piše Daily Mail .

- Smatra kako je Velika Britanija glavni oslonac Europe i zato je treba uništiti - rekao je Ehsanullah Ehsan, glasnogovornik Talibana i dodao kako je plan za razaranje Londona već u pripremi.

Zašto najavljuju svoj plan i otkrivaju pojedinosti, muči mnoge. Naime, ako to govore možda samo žele usmjeriti pogled cijeloga svijeta u metu koju su spomenuli u prijetnji, a zapravo namjeravaju napasti negdje drugdje. Stoga glavni svjetski čelnici niti najmanje ne žele čekati već im je namjera u startu prekinuti mogućnost terorističkog napada.

Kako će to učiniti još nije poznato, oni svoj plan nisu otkrili preko glasnogovornika, ali budno prate što sadašnji lider zloglasne organizacije, a nekad Osamin šef sigurnosti, imaju za reći .

Dotle su u Londonu pojačane mjere sigurnosti i policijski službenici po prvi put smiju nostiti oružje u podzemnoj željeznici i ostalim vozilima javnog prijevoza.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
03. travanj 2024 04:50