FRANK MAGNITZ

OBRAT U SLUČAJU PREMLAĆIVANJA NJEMAČKOG DESNIČARSKOG POLITIČARA Policija pregledala nadzorne kamere i zaključila kako je zastupnik AfD-a lagao

 
Frank Magnitz
 AFD/Handout / REUTERS

Neočekivani obrat u slučaju pretučenog njemačkog političara: policija u Bremenu objavila je kako nije pretučen nego je samo gurnut i bačen na pod.

Frank Magnitz, zastupnik radikalno desne stranke Alternativa na Njemačku (AfD) u lokalnom parlamentu, tvrdio je da su ga u ponedjeljak navečer napala tri muškarca koji su ga pretukli palicama.

Policija se odmah dala u pregled nadzornih kamera i u srijedu objavila kako su Magnitza napala trojica muškaraca, ali da nije napadnut nikakvim oružjem. Njegove su ozljede posljedica pada na tlo.

AfD je u priopćenju tvrdio da su napadači tukli Magnitza i nakon što je pao, ali policija navodi da se na kamerama jasno vidi kako su oni, nakon što je žrtva pala, dali petama vjetra.

A dvojica građevinara, za koje je AfD tvrdio da su svojom pojavom spasili Magnitza od daljnjeg iživljavanja napadača, došla su nakon što su razbojnici otišli, vidjeli čovjeka u krvi na tlu i pozvali hitnu pomoć.

AfD je odmah reagirao oštro navodeći kako nije “bitno koje je oružje bilo u pitanju, ali Magnitz je napadnut nekom vrstom palice”.

Policija je promijenila karakterizaciju napada iz pokušaja ubojstva u nanošenje teških tjelesnih ozljeda, a sve je manje vjerojatnosti da je riječ o napadu iza kojeg bi stajali politički motivi što je AfD razglasio na sva zvona.

Magnitz je u srijedu na svoju odgovornost napustio bolnicu i potvrdio kako je vjerojatno riječ o pokušaju pljačke.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 12:30