JAMES ILI LUNA?

Očajni otac pokušava spriječiti bivšu suprugu da kemijski kastrira njihovog sina (9): ‘Krv mi se sledila...‘

Dodao je da se njegova bivša žena razvela od njega samo da bi dovršila ono što je naumila, kastirirati dječaka bez njegova dopuštenja

Otac sa sinovima

 Facebook

Očajni otac molio je svoju bivšu suprugu da ne kastrira njihovog sina nakon što je iz Teksasa preselila u Kaliforniju gdje je postupak legalan. Jeff Younger u emisiji Tucker Carlson Tonight pokazao je snimku svog devetogodišnjeg sina Jamesa koji je tvrdio da je djevojčica u što ga je uvjerila njegova majka Anne Georgulas, prenosi Daily Mail.

- Ne, ja sam djevojčica, odgovorio je James na pitanje oca je li dječak. Rekao je da mu je majka, inače po zanimanju pedijatrica, rekla da je žensko jer voli djevojke zbog čega ga je oblačila u haljine.

Younger tvrdi da je njegova bivša supruga planirala kemijski kastrirati njihovog sina do devete godine, njegove trenutne dobi.

- Krv mi se sledila u žilama kad sam shvatio što planira. Počela ga je mijenjati kad je imao dvije godine, a u rodnu kliniku ga je odvela u dobi od pet godina. Podaci pedijatra ukazuju na to da ga je namjeravala kastrirati u dobi od osam ili devet godina, rekao je otac.

Dodao je da se njegova bivša žena razvela od njega samo da bi dovršila ono što je naumila, kastrirati dječaka bez njegova dopuštenja. Također, dobio je privremeni sudski nalog koji mu zabranjuje da svom sinu obraća kao dječaku.

- I onda se magično preselila u Kaliforniju? Ne mislim da je ovo slučajnost. Njegov brat blizanac Jude potpuno je zbunjen oko svega što se događa, rekao je Younger.

U 2019. Younger je dobio 50/50 prava na svoju djecu pokušavajući tako zaustaviti bivšu suprugu od medicinskog postupka. Na kraju je slučaj prebačen drugoj sutkinji koja mu je oduzela prava.

- Sutkinja je na kraju dozvolila mojoj bivšoj da se preseli u Kaliforniju samo nekoliko dana prije nego je novi zakon stupio na snagu, rekao je otac.

Kalifornijski zakon o utočištu štiti transrodnu djecu koja bježe iz Alabame, Teksasa, Idaha ili bilo koje druge države koja kriminalizira roditelje trans djece jer im dopuštaju rodno prikladnu skrb. - Ako roditelji dođu sa svojom djecom u Kaliforniju, zakon će ih zaštititi od oduzimanja djece ili kaznenog progona zbog podržavanja liječenja trans djece unutar sustava zdravstvene skrbi, rekao je državni senator Scott Weiner.

Zakon o utočištu stupio je na snagu 1. siječnja 2023. Otac je iznio svoj slučaj sudu koji je 8-1 presudio u korist majke uz obrazloženje da je isti proces moguć i u Teksasu te da nije vjerojatnije da će postupak obaviti u Kaliforniji. Teksas također dopušta kemijsku kastraciju, ali nema zakon o utočištima koji blokira zabrane drugih država da se zaustavi proces.

Georgulas je dječaka u školu prijavila kao djevojčicu zbog čega su ga znali presvući iz odjeće u kojoj bi ga otac doveo u školu. U listopadu 2019. majka je dobila sudski spor koji joj je dozvolio da Jamesa stavi na hormonsku terapiju i zaustavi pubertet. Dugo je tvrdila da je James transrodna osoba i htjela da ga zovu Luna.

Njezin bivši suprug nije vjerovao da James ima rodnu disforiju pa je optužio suprugu da je natjerala njihova sina da postane djevojčica tako što ga je oblačila u haljine. Tvrdila je da su tri stručnjaka za mentalno zdravlje Jamesu dijagnosticirali rodnu disforiju i da je njihova preporuka korištenje imena Luna umjesto James.

Georgulas i Younger vjenčali su se 2010. godine dok su bili vjernici pravoslavne crkve. IVF su dobili blizance za čiji su spol tražili da bude muški prije nego su djeca rođena 2012. godine. Brak su poništili nekoliko godina kasnije, a svađe oko spola djeteta počele su kad je Georgulas odvela Jamesa rodnom terapeutu u Dječju bolnicu.

Tvrdila je da je primijetila da James traži ženske igračke, oponaša ženske Disneyjeve likove i želi da mu se oblače haljine. Terapeut je preporučio Jamesu da započne društvenu tranziciju tako što će nositi haljine u školi i zvati se Luna. Younger smatra da njegova bivša supruga forsira promjenu spola još od njihovog razvoda te ju je optužio da manipulira njihovim djetetom. Za primjer je naveo situaciju kad je njihovog sina zaključala u spavaću sobu i rekla mu da čudovišta jedu samo dečke.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
30. ožujak 2024 02:32