JAKE KIŠE

ODRONI TLA I POPLAVE NA ISTOKU FILIPINA Poginulo 26 osoba, razmješteno njih više od 22 tisuće

    AUTOR:
  • OBJAVLJENO:
  • 30.12.2018. u 10:37

September 11, 2018 - Quezon City, Metro Manila, Philippines - The area of ??Kamuning Quezon City was gradually flooded due to heavy rainfall this morning., Image: 386433587, License: Rights-managed, Restrictions: , Model Release: no, Credit line: Profimedia, Zuma Press - News
Profimedia, Zuma Press - News

Filipini

 

Dvadeset i šest osoba poginulo je u odronima tla i poplavama nakon tropske depresije koja je donijela jake kiše na istoku Filipina, izvijestile su u nedjelju policija i hitne službe.

Više od 22 tisuće ljudi je razmješteno zbog odrona i poplava u šest provincija koje su pogođene obilnim kišama, naveli su iz regionalnog ureda civilne obrane.

 

Većina žrtava poginula je u odronima, uključujući tročlanu obitelj koja je spavala u trenutku kada im je kuća propala u zemlju u gradu Legazpi u provinciji Albay, 336 kilometara jugoistočno od Manile, izvijestila je policija.

U obližnjem Tiwiju, četiri osobe su poginule u različitim odronima, izvijestila je regionalni ured za katastrofe.

Odroni tla također su ubili četiri osobe u provinciji Sorgoson, dvije u Camarines Suru i tri u istočnoj provinciji Samar, gdje je tropska depresija uzrokovala klizište u subotu.

Tri osobe su poginule u poplavama u istočnom Samaru i susjednom, zapadnom Samaru.

U provinciji Masbate, šest osoba se utopilo dok je jednu usmrtilo stablo, dodali su službenici.

Spasilački timovi tragaju za nekolicinom nestalih u pogođenim područjima.

Meteorološki ured navodi da je tropska depresija, nazvana Usman, oslabila nakon uzrokovanja klizišta, ali istočne i središnje provincije će i dalje pogađati jake kiše.

Hladna fronta i sjeveroistočni monsun također donose loše vrijeme u glavnom gradu i drugim dijelovima zemlje, što bi moglo pokvariti inače posjećene proslave Nove godine na otvorenom.

Svake godine Filipine prosječno pogodi 20 ciklona koje uzrokuju poplave, odrone tla i druge katastrofe.

Više na Jutarnjem...


Izdvajamo