HAKERI MARŠIRAJU

Okršaj supersila: Počeo je rat između Kine i SAD-a. Ali samo na internetu...

'Iza svega stoji Amerika. Vojske pritom ne smiju biti pasivne', objavila je Komunistička partija

Sjedinjene Američke Države optužile su Kinu da putem interneta ciljano napada zemlje sa Zapada, na što su Kinezi odgovorili kako su Amerikanci započeli globalni internetski rat s ciljem rušenja arapskih vlada i svih vlada koje doživljavaju kao prijetnju.

Sve je krenulo nakon što je Google otkrio kako je napad na Gmail račune nekoliko američkih dužnosnika i kineskih aktivista za ljudska prava stigao upravo iz Kine, točnije grada Jinana. Takve optužbe kineska je vlast odbacila.

- Iza svega je Amerika. Sva poticanja promjena režima u arapskim zemljama i val prosvjeda diljem svijeta. Svi su došli putem interneta, a potaknule su ih upravo SAD. Vojske pritom ne smiju biti pasivne, moraju se pripremiti - piše u listu China Youth Daily , koji se nalazi pod kontrolom Komunističke partije.

Kinezi već otprije blokiraju stotine stranica koje su svima na Zapadu dostupne, a sada su odlučili to činiti još rigoroznije.

Nisu niti Amerikanci sve te optužbe i prethodne napade popratili bez reakcije. Hillary Clinton je već priopćila javnosti kako je State Department po prvi puta angažirao koordinatora za cyber-sigurnost.

Opća paranoja i histerija su ovim najavama dviju velesila i službeno počele.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 12:05