PLIMNI VAL

OLUJA SABINE Poplavljen dio hamburške luke i poznata Riblja tržnica, vodostaj u Hamburgu je 2,76 m viši od prosjeka

 AFP

Plimni val djelomično je poplavio hamburšku luku i poznatu Riblju tržnicu, a posljednji, peti val kojeg je prouzročila oluja Sabine očekuje se u srijedu navečer, priopćio je Savezni ured za moreplovstvo u Hamburgu.

„Vodostaj u Hamburgu je 2,76 metara viši od prosjeka“, priopćio je Savezni ured za moreplovstvo i hidrografiju u Hamburgu.

Očekuje se da će vodostaj dosegnuti najvišu razinu u srijedu nakon 19 sati, kada se očekuje i peti, posljednji po redu plimni val kojeg je prouzročila oluja Sabine koja je početkom tjedna prošla preko Njemačke.

Poplavljeno je i nekoliko ulica u poznatoj četvrti St. Pauli, a vatrogasci su nekoliko automobila izvlačili iz vode. Voda je blokirala pristup nekoliko stanica gradske željeznice.

Vlasti građane upozoravaju da u sljedećim danima izbjegavaju pristup šumama zbog drveća koje je odoljelo oluji, ali su stabla postala nestabilna.

„Neupućeni lako mogu krivo procijeniti stabilnost nekog stabla. Opasnost također vreba i od otkinutog granja koje se još nalazi u krošnjama“, upozorile su gradske vlasti.

Oluja Sabine je od nedjelje do utorka ujutro paralizirala željeznički, a dobrim dijelom i zračni i cestovni promet. Prema procjenama stručnjaka oluja je prouzročila manje štete od očekivanog.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. travanj 2024 22:34