NOVE TVRDNJE BIVŠE SAVJETNICE

Omarosa u knjizi tvrdi da bi Trump Melaniju mogao deportirati u Sloveniju ako se ova odluči rastati od njega

Donald i Melania Trump
 REUTERS

Bivša savjetnica američkog predsjednika Donalda Trumpa, Omarosa Manigault Newman, tvrdi da će Trump deportirati svoju suprugu Melaniju iz SAD-a u slučaju da ga ona odluči ostaviti, prenosi Independent.

U svojim najnovijim memoarima, u kojima piše o vremenu kada je radila za Trumpa u Bijeloj kući, Manigault tvrdi da će Trump pronaći način da poništi državljanstvo Melanije Trump u slučaju da mu priušti takvo poniženje. Melaniju bi deportirao u njezinu rodnu Sloveniju u slučaju da ga tijekom predsjedničkog mandata odluči ostaviti.

'S obzirom da Trump zna sve o tome kako je ona dobila državljanstvo, u slučaju da tu postoji nešto sumnjivo, on bi to mogao razotkriti i na neki način to poništiti', napisala je Omarosa Manigault Newman u svojoj knjizi o radu u Trumpovoj Bijeloj kući.

'On je osvetoljubiv čovjek, takvo što ne bi moglo proći. Kad bi ga Melania odlučila ostaviti dok je on još predsjednik SAD-a, on bi sigurno pronašao način da je nekako kazni', dodaje njegova bivša savjetnica.

Prva dama navodno je zelenu kartu za SAD dobila putem programa namijenjenog ljudima s 'izvanrednim sposobnostima', poznatom i kao 'Einstein viza'. Državljanka SAD-a postala je 2006. godine.

Program putem kojeg je ona dobila vizu uglavnom cilja na znanstvenike, rukovoditelje multinacionalnih kompanija i osobe velikog ugleda.

Naturalizirani Amerikanci mogu biti 'denaturalizirani' ako se utvrdi da su krivotvorili ili prikrivaju važne informacije u vezi sa stjecanjem državljanstva ili ako odbiju svjedočiti pred Kongresom.

U posljednja dva mjeseca Trumpova je administracija počela sve više istraživati građane koji su državljanstvo možda dobili lažima ili prevarama, kako bi im ga oduzeli. Melanijina glasnogovornica Stephanie Grisham prije nekoliko dana je odgovorila na tvrdnje iz knjige Manigault Newman, o tome kako Melania jedva čeka da Trumpov predsjednički mandat završi i da se onda konačno može razvesti od njega. Grisham je na to rekla da su se Melania i Omarosa rijetko kad susretale u Bijeloj kući.

'Razočaravajuće je da se ona sada tako ponaša i iznosi takve tvrdnje, nakon svih prilika koje joj je predsjednik dao', rekla je Grisham.

Podsjetimo, prošlog je tjedna Trump svoju bivšu pomoćnicu nazvao 'psetom' pošto je nastavila javno objavljivati snimke nastale dok je s njime surađivala. Napao ju je nakon što je ona objavila knjigu u kojoj piše da postoje i snimke na kojima se čuje Trumpov rasistički govor. Trump je na to rekao da takve riječi 'ne postoje u njegovom vokabularu' i da je Omarosa sve izmislila.

U svojoj objavi na Twitteru Trump je pohvalio generala Kellyja zato što je "brzo otpustio to pseto".

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. travanj 2024 00:28