VIRUS NE BIRA

Omiljeni novinar Mario Pinjuh preminuo od COVID-a: ‘Šokirani smo. Bio je zdrav i mlad...‘

Nakon mjesec dana borbe umro je u mostarskoj bolnici, u kojoj se za život borio na respiratoru
Mario Pinjuh
 Jabuka TV

Korona je bila jača od njegova optimizma, jača od njegove silne volje za životom, i u 31. godini u smrt je povukla Marija Pinjuha, omiljenog novinara Radiopostaje Mir Međugorje i suradnika Jabuke TV.

Nakon mjesec dana borbe umro je u mostarskoj bolnici, u kojoj se za život borio na respiratoru. Usprkos najdubljim nadama obitelji, brojnih prijatelja, kolega novinara, svojih folkloraša, svima koji su ga po dobru poznavali, izgubio je bitku, piše Slobodna Dalmacija.

Svima onima koji misle da je korona izmišljotina zlih sila, nepostojeća bolest, teorija zavjere, obično kašljucanje ili prehladica, nešto što treba ignorirati, smijati se i rugati oprezu drugih, otvoreno kažemo, naš kolega Mario, mlad čovjek, koliko je poznato osoba koja prethodno nije imala zdravstvenih problema, umro je zbog novog virusa što sije smrt diljem planeta Zemlje.

- Šokirani smo, u najdubljoj smo tuzi zbog tako naglog odlaska našeg prijatelja, kolege, čovjeka, našeg Marija. Već od sredine kolovoza kad nam je javio da je zbog korone na liječenju u mostarskoj bolnici, sa strepnjom smo pratili hoće li mu se stanje poboljšati.

Nažalost, bolest je bila prejaka, žao mi je i zbog njegove obitelji i nas samih. Ono što nas je najviše šokiralo je to što je bio mlad čovjek koji se nije tužio na neke zdravstvene teškoće. Koliko smo znali, bio je zdrav. To više nas je vijest o njegovoj smrti potresla - nije krio tugu glavni urednik Jabuke TV Goran Kutle.

Poznavao ga je dugo, bili su razredni kolege u srednjoj školi, prošli su puno zajedničkih trenutaka, s njim ga vežu brojne uspomene. Upravo zato ne može pronaći riječi kojima bi opisao šok i tugu ne samo svoju, već i svih kolega iz redakcije.

- Teško, teško je naći riječi, u dubokoj smo tuzi, iako je najteže njegovoj obitelji. Bio je divan čovjek, vrijedan momak, uvijek se trudio i za sebe i za druge. Kada je završio fakultet, organizirao je tečajeve engleskog, bio je aktivan u folkloru, nastupao je za više umjetničkih društava. Bio je zaposlenik Radiopostaje Mir Međugorje i kod nas vanjski suradnik na portalu. Donosio je vijesti, ideje, snimao je i videopriloge. Bio je kvalitetan, zainteresiran, momak za svaku pohvalu. Pratio je sve sektore, iako mu je politika bila najzanimljivija - veli Kutle.

Marijeva smrt šalje i duboku poruku, onu o potrebi vođenja brige u vremenu od korone, ako ne o sebi, onda o ljudima oko nas. Nevjerni Tome će se i na ove riječi možda smijati, izrugivati se, no smrt mladih ljudi uzrokovana virusom, posebice onih koji se do tad nisu tužili na zdravstvene probleme, ukazuje kako to nije bezopasna igra. Ni mačji kašalj, kako koronu mnogi pokušavaju prikazati, piše Slobodna Dalmacija.

- I ova smrt pokazuje važnost pridržavanja mjera zaštite, provođenja odluka tijela koje ih donose. Ne smiju se mijenjati svako malo. Možemo mi govoriti ima korone, nema korone, ali kada se ovako nešto dogodi nama dragoj, bliskoj osobi, onda se dobro zamislite. Oprez je nužan. Važno je sačuvati zdravlje - poručuje Goran Kutle.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
29. siječanj 2023 13:23