SLOBODA GOVORA ILI ŽESTOKA UVREDA?

ONO KAD REGISTRACIJSKA PLOČICA POSTANE POLITIČKI STAV Poslao poruku vladajućoj stranci, sada ga policija svako malo zaustavlja, ali ne mogu mu ništa

 
 Facebook

Jedan vozač u Rumunjskoj pretvorio je svoj auto u političku poruku tako što je na registarskim tablicama ispisao akronim vladajuće Socijaldemokratske stranke PSD te im još pridružio slova MUIE, što bi u slobodnom prijevodu značilo 'Puši ga, PSD'.

Njegove tablice gotovo svakodnevno privlače pažnju policije, što se može vidjeti i na dolje priloženoj fotografiji koja je postavljena na društvene mreže, no vlasniku vozila policija zapravo ne može ništa.

Naime, vlasnik auta nije prekršio niti jedan rumunjski zakon.

Vozilo je registrirano u Švedskoj, zemlji u kojoj je vlasniku omogućeno koristiti personalizirane tablice. Prema švedskom zakonu, registracijske oznake mogu imati bilo kakav tekst ili kombinaciju brojki do sedam znakova, osim ako ti brojevi ili tekst već prethodno nisu u upotrebi. To zadovoljstvo personalizirane tablice koštat oko 640 eura.

Euronews je pokušao kontaktirati rumunjsku prometnu policiju kako bi im pojasnili cijeli slučaj, no odgovoreno im je kako se 'oni ne bave automobilskim registracijama'.

Facebook

Facebook

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. travanj 2024 08:50