POSLJEDNJA ŽELJA

Osamina oporuka: Supruge, nemojte se ponovno udavati! Djeco, ne priključujte se al-Qa'idi!

O Osaminoj posljednjoj želji piše kuvajtski list koji ne otkriva kako se domogao oporuke niti kako je uspio utvrditi njenu vjerodostojnost.
---EDITORS NOTE--- RESTRICTED TO EDITORIAL USE - MANDATORY CREDIT "AFP PHOTO / HO / FILES" NO MARKETING NO ADVERTISING CAMPAIGNS DISTRIBUTED AS A SERVICE TO CLIENTS(FILES) This file photo taken in 1988 shows Osama bin Laden smiling as he sits in a cave in the Jalalabad region of Afghanistan. Al-Qaeda mastermind Osama bin Laden was killed late on May 1, 2011 in a firefight with covert US forces deep inside Pakistan, prompting President Barack Obama to declare "justice has been done" a decade after the September 11 attacks. AFP PHOTO / FILES / HO
 AFP

Posljednja želja Osame bin Ladena bila je da se njegove supruge ponovno ne udaju, a da se djeca na priključuju al-Qaidi i ne odlaze na bojište, piše kuvajtski list al-Anbaa, a prenosi britanski Guardian.

Prema istom izvoru, Osamina oporuka, koja je označena kao tajna i povjerljiva, napisana je 14. prosinca 2001., tri mjeseca nakon napada na New York i Pentagon poslije kojih je počeo lov na vođu al-Qaide u Afganistanu. U dokumentu na četiri stranice, koji je napisan na računalu i potpisan s 'vaš brat Abu Abdullah Osama Muhammad Bin Laden', on predviđa da će ga ubiti izdajnici 'izdajnici koji ga okružuju'.

Kuvajtski list ne otkriva kako se domogao Osamine oporuke niti kako je uspio utvrditi njenu vjerodostojnost. Između ostalog, Bin Laden žali i ispričava se svojoj djeci što nije proveo više vremena s njima zbog njegove posvećenosti džihadu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
01. lipanj 2023 17:02