SREĆA U NESREĆI

'Oteo me monstrum! Golu me vezao za stolac, lijevao mi alkohol u usta, rekao je da će me utopiti. Spasilo me njegovo cvijeće'

 
Nathalie Birli
 FACEBOOK

Austrijska triatlonka Nathalie Birli (27) kaže da je oteta u utorak u blizini Graza dok se vozila na biciklu.

Sportašica tvrdi da ju je otmičar prvo udario svojim kombijem, a potom ju je protiv njezine volje odvezao svojoj kući, gdje ju je podvrgnuo zastrašujućem teroru.

Kako piše BBC, Nathalie je svega nekoliko sati poslije uspjela uvjeriti pomahnitalog muškarca da je pusti, a bizarnu otmicu opisala je na svom Facebook profilu.

- Zabio se u mene svojim kombijem pa me udario štapom po glavi, zavezao i ugurao u prtljažnik. Osim što mi je slomio ruku, izgubila sam i svijest, a kad sam se probudila, bila sam gola i vezana za stolac u nepoznatoj kući...

Otmičar, koji je cijelo vrijeme imao nož, preko očiju mi je stavio povez i na silu mi ulijevao alkohol u usta... Onda me natjerao da odem u kupaonicu - prvo mi je naredio da se okupam, a onda mi je rekao kako ima namjeru utopiti me - prepričala je austrijska sportašica.

No onda je nastupio ključni trenutak koji je promijenio sve - naime, Nathalie je, u stanju očaja, u otmičarevoj kući primijetila orhideje i počela pričati o njima, samo kako bi muškarcu skrenula pažnju na nešto drugo.

- Pohvalila sam mu cvijeće i tad mi se jednostavno 'otvorio' - počeo mi je pričati o svom pokojnom ocu, majci alkoholičarki i djevojkama koje su ga izdale...

Shvatila sam to kao savršenu priliku za bijeg... Iskoristila sam njegov trenutak slabosti i nagovorila ga da me odveze kući - dogovorili smo se da ćemo ovo što se dogodilo smatrati običnom nesrećom - i upalilo je - rekla je Nathalie.

Čim je došla doma, njezin suprug, s kojim ima sina starog svega 14 tjedana, o svemu je obavijestio policiju.

Vlasti su već dan poslije pomoću navigacijskog sustava pronašle njezin bicikl koji je ostao kao otmičara i uhitile 33-godišnjaka.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. travanj 2024 12:18