OPREZ PRIJE SVEGA

Otkriven misterij gigantskog stola na sastanku Putina i Macrona: ‘Nismo mogli dopustiti da imaju predsjednikov DNK‘

Fotografija Putina i Macrona kako sjede na suprotnim krajevima gigantskog stola postala je viralni hit

Vladimir Putin i Emmanuel Macron

 Sputnik via AFP

Francuski predsjednik Emmanuel Macron odbio je zahtjev Kremlja da se podvrgne ruskom PCR testu uoči nedavnog sastanka s ruskim kolegom Vladimirom Putinom i to je razlog zbog kojeg je držao socijalnu distancu tijekom razgovora s ruskim liderom, potvrdila su Reutersu dva izvora iz Macronove delegacije.

Fotografija Putina i Macrona kako sjede na suprotnim stranama četiri metara dugačkog stola i razgovaraju o ukrajinskoj krizi munjevito se proširila svijetom, a mnogi su iz toga iščitali diplomatsku poruku.

No, dva izvora koji su upoznati s Macronovim protokolom tvrde da je francuski predsjednik imao dva izbora - ili da se podvrgne PCR testu ruskih liječnika ili da poštuje stroga pravila distanciranja. Sada je jasno koju je odluku donio.

- Vrlo smo dobro znali da to znači kako neće biti rukovanja i da će sjediti za tako dugačkim stolom, ali nismo mogli pristati na to da Rusi imaju predsjednikov DNK, rekao je jedan od izvora za Reuters.

image
Thibault Camus/POOL/AFP

Drugi izvor kaže kako je Macron uradio PCR test uoči puta te antigenski test u Rusiji koji je odradio njegov osobni liječnik.

- Rusi su nam rekli da Putin mora biti u strogom zdravstvenom balonu, izjavio je.

Kremlj nije odgovorio na poziv Reutersa da komentira ove tvrdnje.

Podsjetimo, fotografija Putina i Macrona kako sjede na suprotnim krajevima gigantskog stola postala je viralni hit.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 22:22