SVJETSKI IZVJEŠTAJ O SREĆI

OTKRIVENO KOJA JE NAJSRETNIJA DRŽAVA NA SVIJETU Hrvatska je ove godine sretnija nego prošle, ali možda će vas iznenaditi tko je sve sretniji od nas

    AUTOR:
    • Jutarnji.hr

  • OBJAVLJENO:
  • 24.07.2019. u 13:47

Zagreb, 160718.
Na Trgu bana Jelacica organiziran je svecani doceka srebrnih nogometasa sa Svjetskog nogometnog prvenstva u Rusiji.
Na fotografiji: navijaci i nogometasi kod HNK.
Foto: Zeljko Puhovski / CROPIX
Željko Puhovski / CROPIX

Najsretniji ljudi na svijetu žive u Finskoj, podaci su iz Svjetskog izvještaja o sreći 'World Happiness Report'. Sreći, prema tom izvještaju, doprinosi 10 varijabli, a to su, među ostalim, BDP po glavi stanovnika, društvena podrška, očekivano trajanje života u zdravlju, sloboda u odabiru životnih odluka, velikodušnost i percepcija korupcije.

Prvih deset rangiranih zemalja i inače se svrstavaju među najsretnije, a to su Danska, Norveška, Island, Nizozemska, Švicarska, Švedska, Novi Zeland, Kanada i Austrija, koja je ove godine iz prvih 10 izgurala Australiju.

U odnosu na prošlogodišnji izvještaj o sreći, Hrvatska je sada sedam mjesta iznad, a nalazi se na 75. mjestu. Iza Hrvatske su, od zemalja regije, Bugarska, Sjeverna Makedonija te Bosna i Hercegovina. Ispred nas su i Srbija i Crna Gora, na 70., odnosno 73. mjestu. Na 46. je mjestu Kosovo, a na 44. Slovenija.

Najnesretnije su zemlje prema ovogodišnjem izvješću Južni Sudan, Srednjoafrička Republika i Tanzanija.

Više na Jutarnjem...


Izdvajamo