LUDA TRODNEVNA POTJERA

'OVAJ KRASAN GOSPODIN POMAŽE BOLESNOJ SVEKRVI...' Postao heroj na drugom kraju svijeta, ali nije računao da će njegov čin upaliti alarm u Europi

 
 Facebook

Za njega je taj selfie bio koban: zbog fotografije objavljene na društvenim mrežama 34-godišnji Nijemac Maximilian F. na kraju je završio u zatvoru. Policija ga je tražila preko Interpola zbog pljačke, trgovine drogom i dječje pornografije, ali mu nisu mogli ništa jer je pobjegao na Tajland. Tamo se oženio i pomagao svekrvi u radu na uličnom štandu s pečenim pilićima.

Zeznuo se kad je objavio novu fotografiju na društvenim mrežama. Problem je nastao zbog toga što je "Mister Max" postao popularan jer su lokalni tajlandski mediji prenosili priču o dobrodušnom Nijemcu kojemu nije teško raditi na uličnom štandu pokraj tvornice torbi u Pak Chongu kako bi pomogao svojoj bolesnoj svekrvi.

Nije istina da "Mister Max" nema dovoljno novca da živi na Tajlandu, on samo pomaže svekrvi dok je bolesna, citirao je portal Siam Chon News izjavu Phawinee Sricheuay (26). Nijemac i njegova osam godina mlađa supruga došli su u Tajland kako bi ona rodila, no planirali su se vratiti u Njemačku gdje Max ima tvrtku i gdje bi dijete trebalo ići u školu, objavio je tajlandski portal.

Policiji nije trebalo puno da utvrdi tko je "Mister Max" i da ga locira. Kad je skužio da ga traže, 34-godišnjak se dao u bijeg. Dva dana trajala je potraga za njim po tajlandskim bespućima. Među ostalim, Maximilian F. se sakrio u močvarnoj šumi u sjevernoj pokrajini Nakhon Ratchasima gdje je jedno vrijeme proveo pod vodom. S disalicom.

Na fotografiji koju su prenijeli njemački mediji vidi se 34-godišnjak kako s tajlandskom suprugom okreće meso na uličnom roštilju. Njegova supruga je ispričala lokalnim novinarima da su oboje pomagali na majčinu štandu s hranom jer se majka razboljela. Selfie koji je objavio 34-godišnjak uočila je prvo tajlandska policija. Shvatili su da je ilegalno ušao u zemlju, objavio je Chatchawan Thippichai, tajlandski policijski dužnosnik zadužen za imigraciju. Poslali su za njim policajce, koji su ga dva dana slijedili po prašumi. Nijemac se, među ostalim, krio u vodi, koristeći za disanje plastičnu cijev, ispričao je Chatchawan Thippichai. Trećeg dana je odustao od bijega i sam se predao. Tajland ga tereti za ilegalni boravak u zemlji, ali Njemačka ima ozbiljnije optužbe i vjerojatno će njima biti izručen idući tjedan, prenosi agencija dpa. "Da se nismo fotografirali na štandu s pilićima, ne bi bio uhićen", žali se Maxova 26-godišnja supruga, kako je to prenio portal Stuttgarter Nachrichten. Da je bio ljeniji i slijedio viceve o svekrvama, još bi bio slobodan.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 06:44