RASIZAM ZA MASAKR

Ovo je Wade Michael Page, neonacist koji je pobio sedmero ljudi u hramu sikha u Oak Creeku!

Napadač koji je u nedjelju upao u hram sikha u američkoj saveznoj državi Wisconsin i u pucnjavi ubio šestero ljudi, nakon čega je i sam ubijen, zvao se Wade Michael Page i bio je ratni veteran nečasno otpušten iz vojske, objavili su danas američki mediji.

Kuća u kojoj je, na gornjem katu, živio Page

Iako još nema nikakvih vijesti o mogućim motivima zločina koji je Page počinio u gradu Oak Creek, objavljeno je da je njegov napad policija opisala kao teroristički akt. Agencija AP prenijela je izjave neimenovanih dužnosnika ministarstva obrane koji su potvrdili kako je Page nečasno otpušten iz vojske 1998., ali nisu naveli razloge.

VIDEO Pucao u hramu sikha: Sedam mrtvih, troje ranjenih! Za napad odgovoran skinhead?

Ubojica je bio unovačen u vojsku 1992. i bio je član postrojbe za posebne psihološke operacije. Te postrojbe zadužene su za osmišljavanje i vođenje “psihološkog rata”, dakle analizu i distribuciju podataka koji imaju psihološki efekt na populaciju.

Prema tvrdnjama nekih medija, postoje indicije da je Page bio rasist, što bi moglo ponuditi motive za njegov napad koji je iznova šokirao Amerikance koji se još oporavljaju od traume izazvane napadom u kinu u Denveru.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
29. travanj 2024 00:01